Kup: Bundesligaši 100%, Luka Jović asistent!

"Petarda" Dortmunda, Jović asistent za Ajntraht! Luka Jović bio je asistent za Ajntraht, igrao je i Slobodan Medojević, a Bundesligaši nisu razočarali u prvim mečevima šesnaestine finala Kupa Nemačke.  Bez iznenađenja u šesnaestini finala masovnijeg takmičenja u Nemačkoj.

Fudbal 25.10.2017 | 11:00
Kup: Bundesligaši 100%, Luka Jović asistent!
Dortmundova šetnja pored mora, Ajntraht siguran i asistencija Luke Jovića! Ingolštat ubrao svoju detelinu s četiri lista.

Jović je "namestio" poslednji gol u pobedi Ajntrahta na gostovanju Švajnfurtu sa 4:0, gde je Medojević ušao kao rezerva sredinom drugog poluvremena.

Borusija Dortmund je bila ubedljiva u Magdeburgu sa 5:0, uz gol i asistenciju Šinđija Kagave, a Neven Subotić je meč posmatrao sa klupe za rezerve "milionera".

Njen imenjak iz Menhengladbaha je ostvario minimalnu pobedu u Diseldorfu, Fortunu je "srušio" Torgen Azar, dok je Bajer lako savladao Union Berlin 4:1 u Leverkuzenu. 

Matija Nastasić je zbog povrede propustio još jedan meč Šalkea, pobedu u Vehenu sa 3:1, dok se od favorita najviše mučio Majnc, koji je tek posle produžetaka eliminisao Kil sa 3:2. 

Ove srede je na programu DFB Pokala bilo osam borbi za četvrtfinale, u kojima nije bilo većih iznenađenja.

Leverkuzen je kao domaćin ubedljivo savladao Union Berlin (4:1), a šlag na tortu je stavio Čileanac Aranguiz lepim golom iz slobodnog udarca.

Borusija iz Dortmunda je kao gost bila ubedljiva u Magdeburgu protiv istoimenog domaćina, a za "žuto-crne" je pogađalo pet različitih igrača.

Ipak, domaći navijači su znali da dočekaju tim Petera Boša.

Rutinski! Drugačije se nije očekivalo od Dortmunda protiv niželigaša Magdeburga. Milioneri su s pola gasa dobili meč i plasirali se u osminu finala Kupa Nemačke - 5:0 (1:0). 

Treba, ipak, odati počast Magdeburgu što se protiv ovako jakog sastava Dortmunda držao gotovo celo poluvreme. Tačnije, sve dok Gonzalo Kastro nije ušao na teren i u svom prvom kontaktu sa loptom pronašao put do mreže. 

U nastavku Dortmund se razigrao, već na startu drugog dela preko Aleksandera Išaka uvećao vođstvo, a gosti su se trudili da se utakmica ne završi katastrofom. Ovih 5:0, doduše, ne mogu da se podvedu pod tu kategoriju, već više kao težak poraz.

Tim Petera Boša na kraju je stigao do još tri gola na iskustvo. Andrej Jarmolenko započeo je niz sa bele tačke, onda je Mark Bartra bio siguran glavom, da bi Šinji Kagava stavio tačku u poslednjim sekundama utakmice.

U pobedi Ajntrahta nad Švejnfurtom rezultatom 4:0 na terenu su se našli Luka Jović i Slobodan Medojević. Talentovani srpski napadač odigrao je svih 90 minuta i bio asistent kod poslednjeg gola i to tako što je vrlo dobro uposlio Danija Bluma, dok se iskusni štoper uključio u igru od 67. minuta.

Mrežu je prvi pronašao Sebastijen Haler već u 14. minutu, da bi isti fudbaler sredinom drugog poluvremena duplirao vođsto, da bi treći gol postigao Džonatan de Guzman.

KUP NEMAČKE 1/16:

Leverkuzen - Union Berlin 4:1 (1:0)
/Brandt 36, Alario 58, Vendel pen 88, Aranguiz 90+2 - Daube 46/

Dizeldorf - Menhengladbah 0:1 (0:0)
/Hazard 52/

Paderborn - Bohum 2:0 (1:0)
/Mihael 7, Vasej 86/

Vehen - Šalke 1:3 (0:2)
/Blača 76, Di Santo 26, Burgštaler 30, Mincel autogol 53/

Grojter Firt - Ingolštad 1:3 (0:0)
/Raum 46 - Koen pen 48, Leks 83, Morales 87/

Magdeburg - Dortmund 0:5 (0:1)
/Kastro 42, Išak 47, Jarmolenko pen 73, Bartra 79, Kagava 90/

Majnc - Kil 3:2 (1:0) (Nakon produžetka)
/Fišer 22, 67, Brosinski 101 - Šindler pen 54, Draksler 74 /

Švajnfurt - Frankfurt 0:4 (0:1)
/Aler 14, 58, Volf 63, Blum 85/

U sredu:

Herta - Keln 18:30
Kajzerslautern -Štutgart
Oznabrik -Nirnberg
Volfsburg - Hanover
Frajburg - Dinamo Drezden 20:45
Regenzburg - Hajdenhajm
Lajpcig - Bajern
Verder - Hofenhajm

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar