Видео - Турско ЛУДИЛО: Кореографија је антидржавни чин?!

Навијачи Галатасараја одушевили су кореографијом са ликом глумца Силвестера Сталонеа из филма "Роки", али сада је тај клуб у проблему. Власти повезују кореографију са главним противником турског председника Ердогана!

Фудбал 26.10.2017 | 23:31
Видео - Турско ЛУДИЛО: Кореографија је антидржавни чин?!
Јула прошле године, у Турској се догодио неуспешни државни удар. Председник Реџеп Тајип Ердоган похапсио је све које је могао, много њих посмењивао са функција у полицији и војсци, правосуђу. Као главни органитзатор пуча тада је наведен Фетулах Гулен.

Какве сад то има везе са фудбалом и Галатасарајем?

У очима турских власти, тачније премијера Биналија Јилдирима, та кореографија је и те како повезана са поменутим Гуленом, највећим противником председника Турске Ердогана(!).

Покренута је чак истрага против Галатасараја због коеографије његових навијача у дербију против Фенербахчеа. А на спектакуларној кореографији приказан је глумац Силвестер Сталоне из култног серијала филмова о боксеру Рокију.

Уз поруке на транспарентима: "Устани" и "Они се чине велики јер ти клечиш".

Према оцени турских власти, та кореографија садржи скривену поруку Гулена, противника турског председника, кога Анкара оптужује да је стајао иза пропалог државног удара 2016. године.

Медији преносе оцене појединих представника власти да се транспарент односи на Гуленов говор у којем је читао песму која завршава "Устани Сакарја" (покрајина на североистоку Турске).

Галатасарај је одбио било какву везу са Гуленом:

"Ове оптужбе су јадан покушај дискредитовања клуба. Патетичан напад лутки, пиона и тролова друштвених медија. Наши навијачи су још у мају употребили исти транспарент", поручили су из клуба.

Управа клуба је нагласила да ће искористити сва законска права против оних који покушавају да повежу име Галатасараја уз вође, како наводе, терористичке организације.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар