Video - Tursko LUDILO: Koreografija je antidržavni čin?!

Navijači Galatasaraja oduševili su koreografijom sa likom glumca Silvestera Stalonea iz filma "Roki", ali sada je taj klub u problemu. Vlasti povezuju koreografiju sa glavnim protivnikom turskog predsednika Erdogana!

Fudbal 26.10.2017 | 23:31
Video - Tursko LUDILO: Koreografija je antidržavni čin?!
Jula prošle godine, u Turskoj se dogodio neuspešni državni udar. Predsednik Redžep Tajip Erdogan pohapsio je sve koje je mogao, mnogo njih posmenjivao sa funkcija u policiji i vojsci, pravosuđu. Kao glavni organitzator puča tada je naveden Fetulah Gulen.

Kakve sad to ima veze sa fudbalom i Galatasarajem?

U očima turskih vlasti, tačnije premijera Binalija Jildirima, ta koreografija je i te kako povezana sa pomenutim Gulenom, najvećim protivnikom predsednika Turske Erdogana(!).

Pokrenuta je čak istraga protiv Galatasaraja zbog koeografije njegovih navijača u derbiju protiv Fenerbahčea. A na spektakularnoj koreografiji prikazan je glumac Silvester Stalone iz kultnog serijala filmova o bokseru Rokiju.

Uz poruke na transparentima: "Ustani" i "Oni se čine veliki jer ti klečiš".

Prema oceni turskih vlasti, ta koreografija sadrži skrivenu poruku Gulena, protivnika turskog predsednika, koga Ankara optužuje da je stajao iza propalog državnog udara 2016. godine.

Mediji prenose ocene pojedinih predstavnika vlasti da se transparent odnosi na Gulenov govor u kojem je čitao pesmu koja završava "Ustani Sakarja" (pokrajina na severoistoku Turske).

Galatasaraj je odbio bilo kakvu vezu sa Gulenom:

"Ove optužbe su jadan pokušaj diskreditovanja kluba. Patetičan napad lutki, piona i trolova društvenih medija. Naši navijači su još u maju upotrebili isti transparent", poručili su iz kluba.

Uprava kluba je naglasila da će iskoristiti sva zakonska prava protiv onih koji pokušavaju da povežu ime Galatasaraja uz vođe, kako navode, terorističke organizacije.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar