Одлучио сам - пензија сљедећег љета!

Мада, ако освојимо Лигу шампиона. . .  "Кад знам да ми је Шченсни замена, радо ћу да му уступим место", каже Ђиђи Буфон.

Фудбал 26.10.2017 | 23:10
Одлучио сам - пензија сљедећег љета!
Ђанлуиђи Буфон у пензији - није тајна, али јесте тема о којој се ових дана поново све гласније говори. Легендарни италијански голман донео је одлуку још пред старт актуелне сезоне да ће окачити копачке о клин по завршетку Мундијала у Русији (под условом да се пласира у групну фазу) и открио је да је чврст у намери да своју одлуку испоштује до краја. 

Међутим, не крије времешни ас да постоји само један начин да се његова каријера продужи за још једну годину.

"Не постоји начин да ме неко натера да променим одлуку, јер сам уверен да радим праву ствари. Пре свега сам миран човек и осећам да нема потребе да бринем за будућност и какав би живот могао да ми буде. Морам само да се суочим с тим, а с пензијом се суочавам с много ентузијазма, као и с много жеље и знатижељности шта би сутра могло да донесе", рекао је Ђиђи. 

Као и многе његове колеге, тврди да не би променио ништа у својој досадашњој каријери, чак и када би му неко омогућио да брани још годину или две на врхунском нивоу.

"Искрено верујем да не могу да додам, ни да узмем ништа од оног што сам створио досад. Ето, једини начин да се нешто промени јесте да освојимо Лигу шампиона. Онда бих рекао: 'У реду, одиграо бих још једну сезону, како бих пробао да освојим Светско клупско првенство'. Можда би Шченсни могао да брани једну, ја другу утакмицу", тврди Буфон.

Верује да је Јувентусова будућност сигурна уз Војћеха Шченснија, његовог садашњег заменика на црти.

"Када имам таквог голмана иза себе, могу да одем с миром наредне године".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар