Odlučio sam - penzija sljedećeg ljeta!

Mada, ako osvojimo Ligu šampiona. . .  "Kad znam da mi je Ščensni zamena, rado ću da mu ustupim mesto", kaže Điđi Bufon.

Fudbal 26.10.2017 | 23:10
Odlučio sam - penzija sljedećeg ljeta!
Đanluiđi Bufon u penziji - nije tajna, ali jeste tema o kojoj se ovih dana ponovo sve glasnije govori. Legendarni italijanski golman doneo je odluku još pred start aktuelne sezone da će okačiti kopačke o klin po završetku Mundijala u Rusiji (pod uslovom da se plasira u grupnu fazu) i otkrio je da je čvrst u nameri da svoju odluku ispoštuje do kraja. 

Međutim, ne krije vremešni as da postoji samo jedan način da se njegova karijera produži za još jednu godinu.

"Ne postoji način da me neko natera da promenim odluku, jer sam uveren da radim pravu stvari. Pre svega sam miran čovek i osećam da nema potrebe da brinem za budućnost i kakav bi život mogao da mi bude. Moram samo da se suočim s tim, a s penzijom se suočavam s mnogo entuzijazma, kao i s mnogo želje i znatiželjnosti šta bi sutra moglo da donese", rekao je Điđi. 

Kao i mnoge njegove kolege, tvrdi da ne bi promenio ništa u svojoj dosadašnjoj karijeri, čak i kada bi mu neko omogućio da brani još godinu ili dve na vrhunskom nivou.

"Iskreno verujem da ne mogu da dodam, ni da uzmem ništa od onog što sam stvorio dosad. Eto, jedini način da se nešto promeni jeste da osvojimo Ligu šampiona. Onda bih rekao: 'U redu, odigrao bih još jednu sezonu, kako bih probao da osvojim Svetsko klupsko prvenstvo'. Možda bi Ščensni mogao da brani jednu, ja drugu utakmicu", tvrdi Bufon.

Veruje da je Juventusova budućnost sigurna uz Vojćeha Ščensnija, njegovog sadašnjeg zamenika na crti.

"Kada imam takvog golmana iza sebe, mogu da odem s mirom naredne godine".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar