Евертон хоће Тухела и он би на Гудисон!

Само Бајерн може да поквари посао. . . ! Опције су и Силва, Гигс, Дајш. . .

Фудбал 27.10.2017 | 16:15
Евертон хоће Тухела и он би на Гудисон!
Још пре него што су Евертонови моћници показали Роналду Куману пут до излазни врата Гудисон Парка, фудбалска јавност почела је са лицитацијом тренера који би могли да узму врућ кромпир у руке и покушају да ишчупају клуб из дубиозе.

После доста спекулација у дану Кумановог одласка, Томас Тухел је искочио као прва опција за ужарену клупу Евертона! 

Како добро обавештени Скај Спорт сазнаје преко својих извора, ни Тухел није искључио опцију да дође у Ливерпул и преузме клуб са великим резултатским проблемима. Али, потребно је да се клупске и амбиције надареног стручњака поклопе. Пре свега финансијске, онда и резултатске, онда и буџетске. Тухел је досад вешто избегавао све понуда клубова ван круга Лиге шампиона, али сада би размислио о томе да ли да се укључи у Евертонов пројекат.

Прелиминарни разговори са Тухелом су већ обављени, наводно нема намеру да жури са одлуком, посебно јер се након одласка Карла Анћелотија отворила опција да на крају сезоне преузме кормило Бајерна пошто се заврши кракторочни ангажман Јупа Хајнкеса.Мада, не треба заборавити да је у ужим круговима баварског гиганта суперталентовани тренер Јулијан Нагелсман први пик. 

Тухел је без посла од маја, само дан пошто је освојио немачки Куп са Дортмундом. Још тада је изјавио да му је план да у будућности ради у Премијер лиги.

Док питање сталног шефа струке не буде решено, команду првог тима преузеће тренер младог тима Дејвид Ансворт. Он се, наиме, одмах понудио да буде постављен на дуже стазе, био је помоћник Роберту Мартинезу и помогао је у развоју младих играча попутТома Дејвиса и Доминика Калверт Левина. Међутим, водећи људи клуба желе да размотре све опције. А Тухел је на врху листе.

Као Тухелов главни конкурент за посао све више се помиње Шон Дајш. Млади стручњак последњих година ужива велико поверење у Барнлију, са којим је два пута успевао да се домогне Премијер лиге, а прошле сезоне је чак успео да избори опстанак у елитном рангу.

У међувремену, Евертонов власник и богати енглески бизнисмен Фархад Мошири жели да на клупи види тренерско име највише класе - Карла Анћелотија. Ипак, како је Карлето већ поручио да се до краја сезоне неће бавити фудбалом, тешко је очекивати да би у међувремену могао да промени мишљење због клуба са Гудисона.

Међу реалнијим опцијама, како наводе британски медији, налазе се и Рајан Гигс и Марко Силва. Легендарни фудбалер Манчестер јунајтеда и некадашњи помоћник Луја ван Гала у Манчестер јунајтеду тренутно нема посао, а недавно је лично изјавио да би радо прихватио позиве Евертона и Лестера, клубова без тренера.

„Имате клуб попут Лестера који је пре две сезоне био шампион, или Евертон који је годинама уназад тим са одличним играчима и где се добро ради. Радо бих сео на клупу таквих екипа“,поручио је недавно Гигс.

Марко Силва је од доласка у Премијер лигу оставио јак утисак. Прво са Халом, где му је замало измакао опстанак у елити, а онда и ове сезоне са Вотфордом, који је постао трн у оку многих противника. Ипак, у овом тренутку изгледа да није реално да би Силва могао да напусти Вотфорд, пре свега јер му прелазак у Лестер или Евертон не доноси напредак на лествици.

Кроз штампу се стидљиво помињу имена попут Леандра Жардима, с тим да је готово немогуће замислити да би Португалац могао да напусти свој пројекат у Монаку и посвети се раду у Енглеској. Посебно јер је у смирај прошле сезоне продужио сарадњу и добио пуну подршку клуба.

Жеља навијача је, занимљиво, Славиша Јокановић. Али, о ангажовању српског тренера није било ни помена у локалној, ни британској штампи. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар