Everton hoće Tuhela i on bi na Gudison!

Samo Bajern može da pokvari posao. . . ! Opcije su i Silva, Gigs, Dajš. . .

Fudbal 27.10.2017 | 16:15
Everton hoće Tuhela i on bi na Gudison!
Još pre nego što su Evertonovi moćnici pokazali Ronaldu Kumanu put do izlazni vrata Gudison Parka, fudbalska javnost počela je sa licitacijom trenera koji bi mogli da uzmu vruć krompir u ruke i pokušaju da iščupaju klub iz dubioze.

Posle dosta spekulacija u danu Kumanovog odlaska, Tomas Tuhel je iskočio kao prva opcija za užarenu klupu Evertona! 

Kako dobro obavešteni Skaj Sport saznaje preko svojih izvora, ni Tuhel nije isključio opciju da dođe u Liverpul i preuzme klub sa velikim rezultatskim problemima. Ali, potrebno je da se klupske i ambicije nadarenog stručnjaka poklope. Pre svega finansijske, onda i rezultatske, onda i budžetske. Tuhel je dosad vešto izbegavao sve ponuda klubova van kruga Lige šampiona, ali sada bi razmislio o tome da li da se uključi u Evertonov projekat.

Preliminarni razgovori sa Tuhelom su već obavljeni, navodno nema nameru da žuri sa odlukom, posebno jer se nakon odlaska Karla Anćelotija otvorila opcija da na kraju sezone preuzme kormilo Bajerna pošto se završi kraktoročni angažman Jupa Hajnkesa.Mada, ne treba zaboraviti da je u užim krugovima bavarskog giganta supertalentovani trener Julijan Nagelsman prvi pik. 

Tuhel je bez posla od maja, samo dan pošto je osvojio nemački Kup sa Dortmundom. Još tada je izjavio da mu je plan da u budućnosti radi u Premijer ligi.

Dok pitanje stalnog šefa struke ne bude rešeno, komandu prvog tima preuzeće trener mladog tima Dejvid Ansvort. On se, naime, odmah ponudio da bude postavljen na duže staze, bio je pomoćnik Robertu Martinezu i pomogao je u razvoju mladih igrača poputToma Dejvisa i Dominika Kalvert Levina. Međutim, vodeći ljudi kluba žele da razmotre sve opcije. A Tuhel je na vrhu liste.

Kao Tuhelov glavni konkurent za posao sve više se pominje Šon Dajš. Mladi stručnjak poslednjih godina uživa veliko poverenje u Barnliju, sa kojim je dva puta uspevao da se domogne Premijer lige, a prošle sezone je čak uspeo da izbori opstanak u elitnom rangu.

U međuvremenu, Evertonov vlasnik i bogati engleski biznismen Farhad Moširi želi da na klupi vidi trenersko ime najviše klase - Karla Anćelotija. Ipak, kako je Karleto već poručio da se do kraja sezone neće baviti fudbalom, teško je očekivati da bi u međuvremenu mogao da promeni mišljenje zbog kluba sa Gudisona.

Među realnijim opcijama, kako navode britanski mediji, nalaze se i Rajan Gigs i Marko Silva. Legendarni fudbaler Mančester junajteda i nekadašnji pomoćnik Luja van Gala u Mančester junajtedu trenutno nema posao, a nedavno je lično izjavio da bi rado prihvatio pozive Evertona i Lestera, klubova bez trenera.

„Imate klub poput Lestera koji je pre dve sezone bio šampion, ili Everton koji je godinama unazad tim sa odličnim igračima i gde se dobro radi. Rado bih seo na klupu takvih ekipa“,poručio je nedavno Gigs.

Marko Silva je od dolaska u Premijer ligu ostavio jak utisak. Prvo sa Halom, gde mu je zamalo izmakao opstanak u eliti, a onda i ove sezone sa Votfordom, koji je postao trn u oku mnogih protivnika. Ipak, u ovom trenutku izgleda da nije realno da bi Silva mogao da napusti Votford, pre svega jer mu prelazak u Lester ili Everton ne donosi napredak na lestvici.

Kroz štampu se stidljivo pominju imena poput Leandra Žardima, s tim da je gotovo nemoguće zamisliti da bi Portugalac mogao da napusti svoj projekat u Monaku i posveti se radu u Engleskoj. Posebno jer je u smiraj prošle sezone produžio saradnju i dobio punu podršku kluba.

Želja navijača je, zanimljivo, Slaviša Jokanović. Ali, o angažovanju srpskog trenera nije bilo ni pomena u lokalnoj, ni britanskoj štampi. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar