Звездин приоритет Гелор Канга - потпис пред Лондон!

Руководство црвено-белих постигло договор са репрезентативцем Габона око продужетка уговора, сад остаје да се све стави на папир.

Фудбал 28.10.2017 | 19:00
Звездин приоритет Гелор Канга - потпис пред Лондон!
Звездин тренутни приоритет је Гелор Канга! Руководство црвено-белих је после одличних игара репрезентативца Габона у квалификацијама за Лигу Европе одлучило да задржи омаленог везисту на Маракани, без обзира на понуду турског Османлија тешку два милиона евра! Био је то својеврстан ризик, ако се зна да Звездином плејмејкеру уговорна обавеза у Љутице Богдана истиче наредног јуна.

По окончању летњег прелазног рока одговорни са Маракане су кренули у офанзиву на менаџерски тим тампнопутог везисте како би Канга продужио сарадњу са црвено-белима. Тај чин потписа имао би велики значај за Црвену звезду, јер у том случају Канга не би могао већ у децембру да потпише предуговор са неким од заинтересованих клубова, а потом напусти на Маракану без обештећења.

Свечани чин потписивања новог уговора, али на Маракани се надају да би непосредно пре пута у Лондон, на меч четвртог кола Лига Европе против Арсенала, Канга требало да парафира нови уговор са црвено-белима.

Према незваничним информацијама из Црвене звезде руководство клуба је постигло договор са Кангом и његовим менаџерским тимом...  Генерални директор Звездан Терзић је почетком септембра путовао у Париз како би опипао пулс Кангинимзаступницима, а затим су они уживо посматрали дуел на Маракани против Арсенала. Била је то завршна, на Маракани кажу, и успешна рунда преговора.

Гелор Канга припада реду најплаћенијих играча Црвене звезде. Годишње инкасира око 450.000 евра, а нови уговор значио би и ревидирање финансијских услова. Габонац би требало да добије појачан уговор на још годину или две, али на тај начин црвено-бели би се заштитили од Кангиног одласка без обештећења.

Вест да је Г Канга близу потписивања новог уговора са Црвеном звездом потврдио је и спортски директор клуба Митар Мркела.

„Тачно је да смо на добром путу да са Гелором Кангом потпишемо нови уговор. Верујем да ће се то десити у најскорије време. Требало је да то већ и званично завршимо“,потврдио је сазнања нашег портала Митар Мркела.

Ове сезоне Габонац је за Црвену звезду одиграо 17 мечева и постигао четири гола. Оним шутевима против Спарте и Краснодара окајао је прошлогодишњи грех из судара са Лудогорецом.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар