Zvezdin prioritet Gelor Kanga - potpis pred London!

Rukovodstvo crveno-belih postiglo dogovor sa reprezentativcem Gabona oko produžetka ugovora, sad ostaje da se sve stavi na papir.

Fudbal 28.10.2017 | 19:00
Zvezdin prioritet Gelor Kanga - potpis pred London!
Zvezdin trenutni prioritet je Gelor Kanga! Rukovodstvo crveno-belih je posle odličnih igara reprezentativca Gabona u kvalifikacijama za Ligu Evrope odlučilo da zadrži omalenog vezistu na Marakani, bez obzira na ponudu turskog Osmanlija tešku dva miliona evra! Bio je to svojevrstan rizik, ako se zna da Zvezdinom plejmejkeru ugovorna obaveza u Ljutice Bogdana ističe narednog juna.

Po okončanju letnjeg prelaznog roka odgovorni sa Marakane su krenuli u ofanzivu na menadžerski tim tampnoputog veziste kako bi Kanga produžio saradnju sa crveno-belima. Taj čin potpisa imao bi veliki značaj za Crvenu zvezdu, jer u tom slučaju Kanga ne bi mogao već u decembru da potpiše predugovor sa nekim od zainteresovanih klubova, a potom napusti na Marakanu bez obeštećenja.

Svečani čin potpisivanja novog ugovora, ali na Marakani se nadaju da bi neposredno pre puta u London, na meč četvrtog kola Liga Evrope protiv Arsenala, Kanga trebalo da parafira novi ugovor sa crveno-belima.

Prema nezvaničnim informacijama iz Crvene zvezde rukovodstvo kluba je postiglo dogovor sa Kangom i njegovim menadžerskim timom...  Generalni direktor Zvezdan Terzić je početkom septembra putovao u Pariz kako bi opipao puls Kanginimzastupnicima, a zatim su oni uživo posmatrali duel na Marakani protiv Arsenala. Bila je to završna, na Marakani kažu, i uspešna runda pregovora.

Gelor Kanga pripada redu najplaćenijih igrača Crvene zvezde. Godišnje inkasira oko 450.000 evra, a novi ugovor značio bi i revidiranje finansijskih uslova. Gabonac bi trebalo da dobije pojačan ugovor na još godinu ili dve, ali na taj način crveno-beli bi se zaštitili od Kanginog odlaska bez obeštećenja.

Vest da je G Kanga blizu potpisivanja novog ugovora sa Crvenom zvezdom potvrdio je i sportski direktor kluba Мitar Mrkela.

„Tačno je da smo na dobrom putu da sa Gelorom Kangom potpišemo novi ugovor. Verujem da će se to desiti u najskorije vreme. Trebalo je da to već i zvanično završimo“,potvrdio je saznanja našeg portala Mitar Mrkela.

Ove sezone Gabonac je za Crvenu zvezdu odigrao 17 mečeva i postigao četiri gola. Onim šutevima protiv Sparte i Krasnodara okajao je prošlogodišnji greh iz sudara sa Ludogorecom.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar