Чилеанац тужио Перу и Колумбију: Избацили сте нас с СП-а!

Фалкао првоосумњичени! Фифа потврдила да ће размислити да ли ту има материјала за покретање случаја.

Фудбал 28.10.2017 | 20:00
Чилеанац тужио Перу и Колумбију: Избацили сте нас с СП-а!
Шансу су минималне, готово непостојеће. Али разочарани фудбалски фанатици у Чилеу нису имали друге. Адвокат Луис Маријано Рендон пресавио је табак и Фифи послао писмо у којем тражи покретање поступка против фудбалских савеза Колумбије и Перуа због договарања резултата који је дефакто Чилеанце избацио са Светског првенства.

Подсетимо, кад су Лими чули да Чиле губи на гостовању код Бразила, а да је резултат у дуелу Перуа и Колумбије био 1:1, селектор Хозе Пекерман је дозвао Радамела Фалкаа, а он свима по терену пренео упутства: повуците ручни, са ремијем и једни и други идемо у Русију. Тачније, Колумбија директно, Перу у бараж, али Нови Зеланд не би смео да представља велики проблем.

Фифа је данас потврдила да је добила Рендоново писмо и додала да ће размислити о томе да ли постоје елементи за покретање поступка. Рендон је у образложењу навео да је понашање фудбалера Перуа и Колумбије било противно спортском духу, а правила Фифе јасно кажу: најстроже је забрањено свако договарање резултата.

Али будимо реални, било је оваквих случајева и раније и нико никад није кажњен. Штавише, питање је да ли постоје две земље које би у оваквим околностима другачије поступиле.