Čileanac tužio Peru i Kolumbiju: Izbacili ste nas s SP-a!

Falkao prvoosumnjičeni! Fifa potvrdila da će razmisliti da li tu ima materijala za pokretanje slučaja.

Fudbal 28.10.2017 | 20:00
Čileanac tužio Peru i Kolumbiju: Izbacili ste nas s SP-a!
Šansu su minimalne, gotovo nepostojeće. Ali razočarani fudbalski fanatici u Čileu nisu imali druge. Advokat Luis Marijano Rendon presavio je tabak i Fifi poslao pismo u kojem traži pokretanje postupka protiv fudbalskih saveza Kolumbije i Perua zbog dogovaranja rezultata koji je defakto Čileance izbacio sa Svetskog prvenstva.

Podsetimo, kad su Limi čuli da Čile gubi na gostovanju kod Brazila, a da je rezultat u duelu Perua i Kolumbije bio 1:1, selektor Hoze Pekerman je dozvao Radamela Falkaa, a on svima po terenu preneo uputstva: povucite ručni, sa remijem i jedni i drugi idemo u Rusiju. Tačnije, Kolumbija direktno, Peru u baraž, ali Novi Zeland ne bi smeo da predstavlja veliki problem.

Fifa je danas potvrdila da je dobila Rendonovo pismo i dodala da će razmisliti o tome da li postoje elementi za pokretanje postupka. Rendon je u obrazloženju naveo da je ponašanje fudbalera Perua i Kolumbije bilo protivno sportskom duhu, a pravila Fife jasno kažu: najstrože je zabranjeno svako dogovaranje rezultata.

Ali budimo realni, bilo je ovakvih slučajeva i ranije i niko nikad nije kažnjen. Štaviše, pitanje je da li postoje dve zemlje koje bi u ovakvim okolnostima drugačije postupile.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar