Грифин: Тео је незамењив!

“Морамо сви да поделимо тај терет", објаснио је један од најбољих кошаркаша ЛА Клиперса.  "Теодосића нико не може да замени"! Играчи Клиперса Блејк Грифин и Патрик Беверли тврде да ће бити веома тешко заменити српског репрезентативца, али да је позитивно то на који начин се он носи са повредом.

Кошарка 26.10.2017 | 11:30
Грифин: Тео је незамењив!
Навијачи ЛА Клиперса нестрпљиво ишчекују нове вести о повреди Милоша Теодосића и дужини паузе која му предстоји. О новом саиграчу причао је и Блејк Грифин који је истакао да је српски плејмејкер већ сада стекао статус незамењивог.

”Разговарао сам са њим у суботу, а видео сам га јуче. Биће он у реду, видео сам да је добро расположен. Када се повредите, увек вам изгледа као да сте у подножју планине на коју треба да се попнете. Ако пронађете прави фокус, можете да сазнате нешто ново. Да откријте нове начин тренинга. Иако звучи као клише, могао би нешто позитивно да извуче из целе ситуације”, навео је Грифин, а преноси специјализовани портал Еурохоопс.

После првих прегледа постало је јасно да лигаменти нису оштећени, али да је повређена тетива која спаја пету са прстима. Клиперси су открили да таква повреда захтева четири недеље мировања, но амерички медији јављају да је опоравак од такве повреде дупло дужи.

“Морамо сви да поделимо тај терет. Милоша не можете да замените. Нити његову визију, начин на који игра или додаје лопту. Али некако ћемо се снаћи”, додао је он.

Милош Теодосић одиграо је само два меча у НБА лиги, пре него што се повредио. Проблем са стопалом на неодређено време ће га удаљити са паркета.

За екипу Лос Анђелес Клиперса то ће бити тежак ударац, јер сви у тиму не крију да су његовим доласком много добили.

"Милош ће нам стварно недостајати. За њега не постоји замена, то како он игра и асистира, као и за визију коју има. Сви у тиму ћемо морати да поделимо тај терет. Некако ћемо морати да пронађемо начин", поручио је Блејк Грифин.

Он је додао да не очекује да ће српског репрезентативца повреда дотући.

Грифин верује да ће Теа ојачати пех који га је задесио.

"Увек на почетку када се повредите изгледа као да сте на дну брда које се сручило на вас. Али много пута то се покаже као прикривени благослов. То вас обнавља, помаже да научите нешто о себи, опоравите тело или да боље бринете о себи. Заиста звучи као клише, али из таквог искуства мораш да извучеш позитивне ствари", рекао је Грифин.

И Патрик Беверли, који познаје Теодосића из времена када су заједно играли у Олимпијакосу, истиче да су Клиперси у проблему јер су изгубили најбољег организатора игре.

"О, човече... Баш је тешко. Он је играч који натера сваког да направи додатни пас и учини екстра потез за саиграча. Нема тајне, он је најбољи плеј којег имамо у тиму. Уживам да играм са њим и његов губитак на неодређено време је заиста тежак. Не само као саиграча, већ и као пријатеља. Знам колико је напорно радио и колику велику жељу има да игра и да се доказује на овом нивоу. Као пријатељ желим да видим да је успешан", навео је Беверли.

Он је додао, као и Грифин, да га радује то што Теодосић није повреду доживео на најгори начин.

"Играч увек жели да игра, али и повреде су саставни део тога. Не желиш их, али их имаш и када те задесе мораш само да наставиш напред, јер не можеш ништа да учиниш. Овај тим је припремљен на то. Наравно, Милош ће нам недостајати, али имамо још много играча који ће то морати да надокнаде".

Иако је Беверли напоменуо да је незгодно то што се не зна колико ће Теодосић морати да паузира, наводи да је најважније да позитивно размишља.

"Први сам ушао у ту собу где су Милошу снимали ногу на полувремену меча са Финиксом како бих се уверио да је он у реду. Прошао сам током каријере такве периоде и знам да је тешко и зато сам му одмах рекао да сам ту за њега. У таквим тренуцима најважнија ти је подршка саиграча", додао је кошаркаш Лејкерса, који са српским репрезентативцем после тренинга најчешће проводи друштво.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар