Grifin: Teo je nezamenjiv!

“Moramo svi da podelimo taj teret", objasnio je jedan od najboljih košarkaša LA Klipersa.  "Teodosića niko ne može da zameni"! Igrači Klipersa Blejk Grifin i Patrik Beverli tvrde da će biti veoma teško zameniti srpskog reprezentativca, ali da je pozitivno to na koji način se on nosi sa povredom.

Košarka 26.10.2017 | 11:30
Grifin: Teo je nezamenjiv!
Navijači LA Klipersa nestrpljivo iščekuju nove vesti o povredi Miloša Teodosića i dužini pauze koja mu predstoji. O novom saigraču pričao je i Blejk Grifin koji je istakao da je srpski plejmejker već sada stekao status nezamenjivog.

”Razgovarao sam sa njim u subotu, a video sam ga juče. Biće on u redu, video sam da je dobro raspoložen. Kada se povredite, uvek vam izgleda kao da ste u podnožju planine na koju treba da se popnete. Ako pronađete pravi fokus, možete da saznate nešto novo. Da otkrijte nove način treninga. Iako zvuči kao kliše, mogao bi nešto pozitivno da izvuče iz cele situacije”, naveo je Grifin, a prenosi specijalizovani portal Eurohoops.

Posle prvih pregleda postalo je jasno da ligamenti nisu oštećeni, ali da je povređena tetiva koja spaja petu sa prstima. Klipersi su otkrili da takva povreda zahteva četiri nedelje mirovanja, no američki mediji javljaju da je oporavak od takve povrede duplo duži.

“Moramo svi da podelimo taj teret. Miloša ne možete da zamenite. Niti njegovu viziju, način na koji igra ili dodaje loptu. Ali nekako ćemo se snaći”, dodao je on.

Miloš Teodosić odigrao je samo dva meča u NBA ligi, pre nego što se povredio. Problem sa stopalom na neodređeno vreme će ga udaljiti sa parketa.

Za ekipu Los Anđeles Klipersa to će biti težak udarac, jer svi u timu ne kriju da su njegovim dolaskom mnogo dobili.

"Miloš će nam stvarno nedostajati. Za njega ne postoji zamena, to kako on igra i asistira, kao i za viziju koju ima. Svi u timu ćemo morati da podelimo taj teret. Nekako ćemo morati da pronađemo način", poručio je Blejk Grifin.

On je dodao da ne očekuje da će srpskog reprezentativca povreda dotući.

Grifin veruje da će Tea ojačati peh koji ga je zadesio.

"Uvek na početku kada se povredite izgleda kao da ste na dnu brda koje se sručilo na vas. Ali mnogo puta to se pokaže kao prikriveni blagoslov. To vas obnavlja, pomaže da naučite nešto o sebi, oporavite telo ili da bolje brinete o sebi. Zaista zvuči kao kliše, ali iz takvog iskustva moraš da izvučeš pozitivne stvari", rekao je Grifin.

I Patrik Beverli, koji poznaje Teodosića iz vremena kada su zajedno igrali u Olimpijakosu, ističe da su Klipersi u problemu jer su izgubili najboljeg organizatora igre.

"O, čoveče... Baš je teško. On je igrač koji natera svakog da napravi dodatni pas i učini ekstra potez za saigrača. Nema tajne, on je najbolji plej kojeg imamo u timu. Uživam da igram sa njim i njegov gubitak na neodređeno vreme je zaista težak. Ne samo kao saigrača, već i kao prijatelja. Znam koliko je naporno radio i koliku veliku želju ima da igra i da se dokazuje na ovom nivou. Kao prijatelj želim da vidim da je uspešan", naveo je Beverli.

On je dodao, kao i Grifin, da ga raduje to što Teodosić nije povredu doživeo na najgori način.

"Igrač uvek želi da igra, ali i povrede su sastavni deo toga. Ne želiš ih, ali ih imaš i kada te zadese moraš samo da nastaviš napred, jer ne možeš ništa da učiniš. Ovaj tim je pripremljen na to. Naravno, Miloš će nam nedostajati, ali imamo još mnogo igrača koji će to morati da nadoknade".

Iako je Beverli napomenuo da je nezgodno to što se ne zna koliko će Teodosić morati da pauzira, navodi da je najvažnije da pozitivno razmišlja.

"Prvi sam ušao u tu sobu gde su Milošu snimali nogu na poluvremenu meča sa Finiksom kako bih se uverio da je on u redu. Prošao sam tokom karijere takve periode i znam da je teško i zato sam mu odmah rekao da sam tu za njega. U takvim trenucima najvažnija ti je podrška saigrača", dodao je košarkaš Lejkersa, koji sa srpskim reprezentativcem posle treninga najčešće provodi društvo.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar