Без дилеме: Зидан најбољи тренер прошле сезоне!

Нико неће приговорити оваквој одлуци.

Фудбал 24.10.2017 | 16:45
Без дилеме: Зидан најбољи тренер прошле сезоне!
Дочекан је са одушевљењем међу навијачима, јер ипак је мало легенди какав је он, али и скепсом у стручној јавности забринуте да ће гигант какав је Реал потрошити још једно велико фудбалско име. Али Зинедин Зидан је још једном показао да је рођени шампион. У најкраћем временском року је решио све проблеме које му је у наслеђе које му је оставио Рафаел Бенитез и Реалову игру учинио достојном реномеа Краљевског клуба, без сумње највећег клуба на планети.

Отуд и логична одлука Фифе: Зинедин Зидан је најбољи тренер планете за сезону 2016/2017. И нема тог љубитеља фудбала који ће се супротставити оваквом избору.

Да је тако говоре и титула у Примери, европски Суперкуп и изнад свега: одбрањен пехар у Лиги шампиона што није пошло за руком никоме пре Зидана. Прва Реалова дупла круну још од 1958. године.

Иначе, Зиданови противкандидати су били Антонио Конте и Масимилијано Алегри, шампиони Енглеске, односно Италије са Челсијем и Јувентсом. Алегри је притом играо и финале Лиге шампиона.

Прошле сезоне је подсетимо пресзижно признање припало Клаудију Ранијерију, који је са задивио свет предводивши Лестер до титуле у Премијер лиги. Зидан је био други, а на тек на трећем месту селектор Португалије, актуелног европског владара, Фернандо Сантос.

Овај пут није било никакве расправе. Господине Зизу, честитамо, заслужено је.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар