Bez dileme: Zidan najbolji trener prošle sezone!

Niko neće prigovoriti ovakvoj odluci.

Fudbal 24.10.2017 | 16:45
Bez dileme: Zidan najbolji trener prošle sezone!
Dočekan je sa oduševljenjem među navijačima, jer ipak je malo legendi kakav je on, ali i skepsom u stručnoj javnosti zabrinute da će gigant kakav je Real potrošiti još jedno veliko fudbalsko ime. Ali Zinedin Zidan je još jednom pokazao da je rođeni šampion. U najkraćem vremenskom roku je rešio sve probleme koje mu je u nasleđe koje mu je ostavio Rafael Benitez i Realovu igru učinio dostojnom renomea Kraljevskog kluba, bez sumnje najvećeg kluba na planeti.

Otud i logična odluka Fife: Zinedin Zidan je najbolji trener planete za sezonu 2016/2017. I nema tog ljubitelja fudbala koji će se suprotstaviti ovakvom izboru.

Da je tako govore i titula u Primeri, evropski Superkup i iznad svega: odbranjen pehar u Ligi šampiona što nije pošlo za rukom nikome pre Zidana. Prva Realova dupla krunu još od 1958. godine.

Inače, Zidanovi protivkandidati su bili Antonio Konte i Masimilijano Alegri, šampioni Engleske, odnosno Italije sa Čelsijem i Juventsom. Alegri je pritom igrao i finale Lige šampiona.

Prošle sezone je podsetimo preszižno priznanje pripalo Klaudiju Ranijeriju, koji je sa zadivio svet predvodivši Lester do titule u Premijer ligi. Zidan je bio drugi, a na tek na trećem mestu selektor Portugalije, aktuelnog evropskog vladara, Fernando Santos.

Ovaj put nije bilo nikakve rasprave. Gospodine Zizu, čestitamo, zasluženo je.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar