Срамотни тренер Визардса инсценирао ударац Јокића!

Тренер Вашингтон Визардса Скот Брукс срамотно је поступио у мечу против Денвер Нагетса покушавши да исценира да га је Никола Јокић намерно ударио! Јокић: Гледао сам семафор и закачио га! Центар Денвер Нагетса Никола Јокић рекао је после инцидента на мечу са Вашингтон Визардсима да није намерно ударио тренера ривала Скота Брукса.  Фрка ниоткуда: “Чешање“ Јокића и театралног Брукса прва тема у Денверу и Вашинтгону! Помало бизарна ситуација у НБА лиги. . .

Кошарка 24.10.2017 | 16:15
Срамотни тренер Визардса инсценирао ударац Јокића!
Јокић је закачио Бруксе док су се мимоилазили на паркету, Србин је једва и приметио да га је дотакао, док се Брукс затетурао као да га је ударио бизон и одмах жалио судијама.

Успео је да превари судије које су свирале техничку грешку Јокићу, а Бредли Бил ју је претворио у три поена чиме је преломио дуел у корист свог тима 32 секунде пре краја.

Брукс је после утакмице рекао да "мисли да га Јокић није намерно закачио", док је тренер Нагетса Мајк Мелоун истакао да је његов колега "улепшао" судар.

Осим тога, играчи Визардса су желели да се обрачунају са Јокићем, најагресивнији је био Џон Вол, иако је Србин претходно игнорисао покварен потез Иана Махимнија који га је одгурнуо са леђа и бацио на паркет док се он спремао за скок.

"Такве ствари не смеју да се раде. Није битно шта се дешава између играча и саиграча. То не сме да се ради тренеру. Надам се да ће се извинити Бруксу. Срећом, победили смо",рекао је Вол.

У сваком случају, Бруск је својим потезом покварио завршницу добре кошаркашке утакмице и умрљао име Николе Јокића који је разбијао његов тим у последњем периоду (13 од 29 поена).



Јокић је закачио Брукса лактом по рамену док су се мимоилазили на паркету приликом прекида меча, а овај се затетурао и пожалио судијама.

Србин је добио техничку грешку јер је "намерно ишао у Брукса на путу ка клупи", а Бредли Бил је са пенала преломио меч 32 секунде пре краја у корист Визардса (109:104).

"Покушао сам да погледам резултат на семафору и ударио тренера. Жао ми је што сам свој тим довео у лошу позицију. Мислио сам да је мене неко одгурнуо и помислио да није битно",рекао је Јокић.

Скромни Србин није покушао да се правда нити је оптужио Брукса за глуму, која је била очигледна, што је истакао и тренер Нагетса Мајк Мелоун.

"Гледао сам снимак десет пута. Никола је рекао да није намерно. Излазио је са терена, Брукс је улазио на паркет, било је контакта, искрено мислим да је мало украшен. Верујем да није намерно, такође. Брукс је веома добар тренер и човек. Овакве ствари се догоде у жару борбе и не можеш увек да их објасниш", рекао је Мелоун.

Јокић је био најбољи играч Нагетса на овом мечу постигао је 29 поена уз девет скокова и пет асистенција, а посебно је импресиван био у последњем периоду у којем је постигао 13 поена.

"Врло чудна ситуација, никад ми се није раније догодило. Мислим да ме Јокић није намерно ударио, али контакт је постојао и судије су донеле одлуку", рекао је Брукс, а потом похвалио Србина, "Прошле године је постизао много више поена него на почетку ове сезоне, па смо знали да ће Денвер радити на томе. Он је један од најбољих високих играча, а може и да погоди са више места. Уме да води лопту, да игра леђима, да шутиратројке. Свестран је. Стварно је сјајан кошаркаш који има шансу да буде Ол-стар".



Детаљ који већина у дворани вероватно није одмах ни приметила. Нагитси су се управо примакли на два бода заостатка, до краја утакмице остало је још тридесетак секунди, било је наде да ће се Денвер извући. Никола Јокић био је на поду. У рвању поб обручем који секунд раније извукао је дебљи крај. Устао је, кренуо ка клупи на тајм-аут и успут се раменом о раме очешао са тренером противничког тима Скотом Бруксом.

Наизглед безазлена ситуација, али у НБА лиги ништа не пролази неопажено. Судије су проценила да је Јокић то урадио са намером, свирале су му техничку грешку, Денвер је изгубио. И није ту крај Јокићевим мукама, иако је наш утисак да намере - једноставно није било.

Ипак...

"Такве ствари се једноставно не раде", рекао је плеј Визардса Џон Вол после меча.

"Без обзира на то шта се дешава између играча на терену. Тренеру то не радиш. Надам се да ће му се извинити", наставио је.

Оштар је био и Марћин Гортат.

"Не сме то да ради. Шта год да је било, али чињеница је да се није склонио. То се не сме. То је непоштовање према игри, према нашем тренеру, према старијој особи".

Јокић се и јесте извинио. Додуше...

"Жао ми је што сам свој тим довео у непријатну ситуацију", навео је Јокић уз "појашњење", истина не претерано уверљиво, да је само желео да види семафор и да зато није приметио противничког тренера.

Сам Брукс је потпуно свестан да се све десило случајно, али као искусни лисац није пропустио прилику да дода мало драме. Одмах се пожалио најближем судији, изнудио ту техничку грешку и омогућио Бредлију Билу да уз бацање и кош у додатном нападу одведе Вашингтон на безбедну удаљеност 12 секунди пре краја.

"Чудна ситуација. Не мислим да је то урадио намерно, али десило се. Судија је свирао оно што је морао да свира и идемо даље. Никада пре ми се ово није десило", рекао је Брукс, који је иначе нахвалио Јокића рекавши да је материјал за ол стар уткамицу.

Тренер Денвера Мајк Мелоун стао је на Јокићеву страну оптуживши Брукса да је био превише театралан, иако у судијском записнику стоји да је српски центар "намерно нелетео на Скота Брукса на путу до клупе".

У Колораду наравно сасвим друга прича, па локални "Денвер Стифс" тражи казну за тренера Вашингтона.

"Како је Брукс реаговао, човек је помислио да су га опљачкали на улици. И још је отишао код судије да кука", наводи се у тексту.   

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар