Sramotni trener Vizardsa inscenirao udarac Jokića!

Trener Vašington Vizardsa Skot Bruks sramotno je postupio u meču protiv Denver Nagetsa pokušavši da iscenira da ga je Nikola Jokić namerno udario! Jokić: Gledao sam semafor i zakačio ga! Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić rekao je posle incidenta na meču sa Vašington Vizardsima da nije namerno udario trenera rivala Skota Bruksa.  Frka niotkuda: “Češanje“ Jokića i teatralnog Bruksa prva tema u Denveru i Vašintgonu! Pomalo bizarna situacija u NBA ligi. . .

Košarka 24.10.2017 | 16:15
Sramotni trener Vizardsa inscenirao udarac Jokića!
Jokić je zakačio Brukse dok su se mimoilazili na parketu, Srbin je jedva i primetio da ga je dotakao, dok se Bruks zateturao kao da ga je udario bizon i odmah žalio sudijama.

Uspeo je da prevari sudije koje su svirale tehničku grešku Jokiću, a Bredli Bil ju je pretvorio u tri poena čime je prelomio duel u korist svog tima 32 sekunde pre kraja.

Bruks je posle utakmice rekao da "misli da ga Jokić nije namerno zakačio", dok je trener Nagetsa Majk Meloun istakao da je njegov kolega "ulepšao" sudar.

Osim toga, igrači Vizardsa su želeli da se obračunaju sa Jokićem, najagresivniji je bio Džon Vol, iako je Srbin prethodno ignorisao pokvaren potez Iana Mahimnija koji ga je odgurnuo sa leđa i bacio na parket dok se on spremao za skok.

"Takve stvari ne smeju da se rade. Nije bitno šta se dešava između igrača i saigrača. To ne sme da se radi treneru. Nadam se da će se izviniti Bruksu. Srećom, pobedili smo",rekao je Vol.

U svakom slučaju, Brusk je svojim potezom pokvario završnicu dobre košarkaške utakmice i umrljao ime Nikole Jokića koji je razbijao njegov tim u poslednjem periodu (13 od 29 poena).



Jokić je zakačio Bruksa laktom po ramenu dok su se mimoilazili na parketu prilikom prekida meča, a ovaj se zateturao i požalio sudijama.

Srbin je dobio tehničku grešku jer je "namerno išao u Bruksa na putu ka klupi", a Bredli Bil je sa penala prelomio meč 32 sekunde pre kraja u korist Vizardsa (109:104).

"Pokušao sam da pogledam rezultat na semaforu i udario trenera. Žao mi je što sam svoj tim doveo u lošu poziciju. Mislio sam da je mene neko odgurnuo i pomislio da nije bitno",rekao je Jokić.

Skromni Srbin nije pokušao da se pravda niti je optužio Bruksa za glumu, koja je bila očigledna, što je istakao i trener Nagetsa Majk Meloun.

"Gledao sam snimak deset puta. Nikola je rekao da nije namerno. Izlazio je sa terena, Bruks je ulazio na parket, bilo je kontakta, iskreno mislim da je malo ukrašen. Verujem da nije namerno, takođe. Bruks je veoma dobar trener i čovek. Ovakve stvari se dogode u žaru borbe i ne možeš uvek da ih objasniš", rekao je Meloun.

Jokić je bio najbolji igrač Nagetsa na ovom meču postigao je 29 poena uz devet skokova i pet asistencija, a posebno je impresivan bio u poslednjem periodu u kojem je postigao 13 poena.

"Vrlo čudna situacija, nikad mi se nije ranije dogodilo. Mislim da me Jokić nije namerno udario, ali kontakt je postojao i sudije su donele odluku", rekao je Bruks, a potom pohvalio Srbina, "Prošle godine je postizao mnogo više poena nego na početku ove sezone, pa smo znali da će Denver raditi na tome. On je jedan od najboljih visokih igrača, a može i da pogodi sa više mesta. Ume da vodi loptu, da igra leđima, da šutiratrojke. Svestran je. Stvarno je sjajan košarkaš koji ima šansu da bude Ol-star".



Detalj koji većina u dvorani verovatno nije odmah ni primetila. Nagitsi su se upravo primakli na dva boda zaostatka, do kraja utakmice ostalo je još tridesetak sekundi, bilo je nade da će se Denver izvući. Nikola Jokić bio je na podu. U rvanju pob obručem koji sekund ranije izvukao je deblji kraj. Ustao je, krenuo ka klupi na tajm-aut i usput se ramenom o rame očešao sa trenerom protivničkog tima Skotom Bruksom.

Naizgled bezazlena situacija, ali u NBA ligi ništa ne prolazi neopaženo. Sudije su procenila da je Jokić to uradio sa namerom, svirale su mu tehničku grešku, Denver je izgubio. I nije tu kraj Jokićevim mukama, iako je naš utisak da namere - jednostavno nije bilo.

Ipak...

"Takve stvari se jednostavno ne rade", rekao je plej Vizardsa Džon Vol posle meča.

"Bez obzira na to šta se dešava između igrača na terenu. Treneru to ne radiš. Nadam se da će mu se izviniti", nastavio je.

Oštar je bio i Marćin Gortat.

"Ne sme to da radi. Šta god da je bilo, ali činjenica je da se nije sklonio. To se ne sme. To je nepoštovanje prema igri, prema našem treneru, prema starijoj osobi".

Jokić se i jeste izvinio. Doduše...

"Žao mi je što sam svoj tim doveo u neprijatnu situaciju", naveo je Jokić uz "pojašnjenje", istina ne preterano uverljivo, da je samo želeo da vidi semafor i da zato nije primetio protivničkog trenera.

Sam Bruks je potpuno svestan da se sve desilo slučajno, ali kao iskusni lisac nije propustio priliku da doda malo drame. Odmah se požalio najbližem sudiji, iznudio tu tehničku grešku i omogućio Bredliju Bilu da uz bacanje i koš u dodatnom napadu odvede Vašington na bezbednu udaljenost 12 sekundi pre kraja.

"Čudna situacija. Ne mislim da je to uradio namerno, ali desilo se. Sudija je svirao ono što je morao da svira i idemo dalje. Nikada pre mi se ovo nije desilo", rekao je Bruks, koji je inače nahvalio Jokića rekavši da je materijal za ol star utkamicu.

Trener Denvera Majk Meloun stao je na Jokićevu stranu optuživši Bruksa da je bio previše teatralan, iako u sudijskom zapisniku stoji da je srpski centar "namerno neleteo na Skota Bruksa na putu do klupe".

U Koloradu naravno sasvim druga priča, pa lokalni "Denver Stifs" traži kaznu za trenera Vašingtona.

"Kako je Bruks reagovao, čovek je pomislio da su ga opljačkali na ulici. I još je otišao kod sudije da kuka", navodi se u tekstu.   

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar