ФИФА: Роналдо најбољи на свијету у 2017. години!

Кристијано Роналдо изабран је за најбољег играча на свету у 2017. години од стране Међународне фудбалске федерације.  Церемонија у Лондону окупила асове светског фудбала.  Утакмица 46, голова 42: Кристијано Роналдо - најбољи на свету! Апсолутно јасно, баш када је прошла сезона у питању.

Фудбал 24.10.2017 | 11:00
ФИФА: Роналдо најбољи на свијету у 2017. години!
На свечаној церемонији у Лондону Португалац је по пети пут изабран за најбољег играча света у избору ФИФА.

Одмах из играча Реал Мадрида, налази се звезда Барселоне Лионел Меси.

"Захвалио бих Реал Мадриду на подршци свих ових година. Ово је велики тренутак за мене", рекао је Роналдо на свечаној церемонији у Лондону.

За најбољег тренера у години изабран је шеф струке мадридског клуба Зинедин Зидан, док је награда за најбољег голмана припала Ђанлуиђију Буфону.

Добитник награде за најлепши гол сезоне је фудбалер Арсенала Оливије Жиру, док су по избору ФИФА најбољи навијачи од шкотског Селтика.

Такође, изабран је и најбољи тим и њега чине: Буфон – Алвес, Рамос, Бонучи, Марсело – Модрић, Инијеста, Крос – Меси, Нејмар, Роналдо

Најбоља фудбалерка света је Лика Мартенс, док је најбоља шефица струке Сарина Вигман, селекторка репрезентације Холандије. Награда за фер плеј добио је Франсис Коне.



Светска фудбалска федерација (ФИФА) организовала је у понедељак увече у Лондону церемонију доделе признања најбољима у сезони 2016/17.

Свечаност "Тхе Бест" (Најбољи) окупила је бројне бивше и актуелне асове светског фудбала, а награде су понели:

Кристијано Роналдо - најбољи играч, други пут узастопно. Иза себе је оставио Леа Месија и Нејмара.

Ђанлуиђи Буфон - Дани Алвеш, Леонардо Бонући, Серхио Рамос, Марсело - Лука Модрић, Тони Крос, Андрес Инијеста - Лео Меси, Кристијано Роналдо, Нејмар - најбољи тим.

Зинедин Зидан - најбољи тренер.

Тренер Реал Мадрида освојио је награду испред Масимилијана Алегрија из Јувентуса и Антонија Контеа из Челсија.

Ђанлуиђи Буфон - најбољи голман.

"То што сам најбољи голман, ипак, није било довољно да постанемо шампиони Европе. Надам се да ћу ове сезоне играти боље, како за Јувентус, тако и за репрезентацију", рекао је Буфон, који је добио више гласова од Кејлора Наваса из Реал Мадрида и Мануела Нојера из Бајерн Минхена.

Оливије Жиру - најлепши погодак.

Навијачи Селтика - најбољи навјачи. Награду су добили за кореографију и атмосферу током утакмице против Хартса, када су обележавали 50 година од освајања Купа шампиона.



Није ово место да се делимо на кланове Меси и Роналдо. Овде пишемо о најбољем играчу за сезону 2016/2017. За сезону у којој је мадридски Реал освојио дуплу круну покоривши и Шпанију и Европу. Јасно је: сезона у којој, сложићемо се сви, није било бољег од Кристијана Роналда!

Ако има неко од дежурних "контраша" који увек воле да иду у инат свему, само два статистичка податка која говоре сами за себе. Кристијано Роналдо је прошле сезоне одиграо 46 утакмица за Краљевски клуб, постигао је 42 гола.

Само у пет последњих утакмица у Лиги шампиона постигао је 10 голова! Пет у двомечу са Бајерном, још три је дао Атлетику у полуфиналу, а у борби за трофеј ништа му није могла ни гранитна одбрана Јувентуса - два комада крај имена Португалца.

И као логична последица: пето  признање за најбољег играча сезоне. Толико има још само - а ко други - Лео Меси. А обојица су се у најужем избору за престижну награду појавили још 2007. године. И од тада, ево већ 11 годину узастопце, ниједном нису испали из прва два на планети!

Причаћемо унуцима како сми били сведоци највећег фудбалског ривалства у историји најважније споредне ствари на свету. Јер овај податак заиста је невероватан. И ћераће се они још.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар