FIFA: Ronaldo najbolji na svijetu u 2017. godini!

Kristijano Ronaldo izabran je za najboljeg igrača na svetu u 2017. godini od strane Međunarodne fudbalske federacije.  Ceremonija u Londonu okupila asove svetskog fudbala.  Utakmica 46, golova 42: Kristijano Ronaldo - najbolji na svetu! Apsolutno jasno, baš kada je prošla sezona u pitanju.

Fudbal 24.10.2017 | 11:00
FIFA: Ronaldo najbolji na svijetu u 2017. godini!
Na svečanoj ceremoniji u Londonu Portugalac je po peti put izabran za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA.

Odmah iz igrača Real Madrida, nalazi se zvezda Barselone Lionel Mesi.

"Zahvalio bih Real Madridu na podršci svih ovih godina. Ovo je veliki trenutak za mene", rekao je Ronaldo na svečanoj ceremoniji u Londonu.

Za najboljeg trenera u godini izabran je šef struke madridskog kluba Zinedin Zidan, dok je nagrada za najboljeg golmana pripala Đanluiđiju Bufonu.

Dobitnik nagrade za najlepši gol sezone je fudbaler Arsenala Olivije Žiru, dok su po izboru FIFA najbolji navijači od škotskog Seltika.

Takođe, izabran je i najbolji tim i njega čine: Bufon – Alves, Ramos, Bonuči, Marselo – Modrić, Inijesta, Kros – Mesi, Nejmar, Ronaldo

Najbolja fudbalerka sveta je Lika Martens, dok je najbolja šefica struke Sarina Vigman, selektorka reprezentacije Holandije. Nagrada za fer plej dobio je Fransis Kone.



Svetska fudbalska federacija (FIFA) organizovala je u ponedeljak uveče u Londonu ceremoniju dodele priznanja najboljima u sezoni 2016/17.

Svečanost "The Best" (Najbolji) okupila je brojne bivše i aktuelne asove svetskog fudbala, a nagrade su poneli:

Kristijano Ronaldo - najbolji igrač, drugi put uzastopno. Iza sebe je ostavio Lea Mesija i Nejmara.

Đanluiđi Bufon - Dani Alveš, Leonardo Bonući, Serhio Ramos, Marselo - Luka Modrić, Toni Kros, Andres Inijesta - Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Nejmar - najbolji tim.

Zinedin Zidan - najbolji trener.

Trener Real Madrida osvojio je nagradu ispred Masimilijana Alegrija iz Juventusa i Antonija Kontea iz Čelsija.

Đanluiđi Bufon - najbolji golman.

"To što sam najbolji golman, ipak, nije bilo dovoljno da postanemo šampioni Evrope. Nadam se da ću ove sezone igrati bolje, kako za Juventus, tako i za reprezentaciju", rekao je Bufon, koji je dobio više glasova od Kejlora Navasa iz Real Madrida i Manuela Nojera iz Bajern Minhena.

Olivije Žiru - najlepši pogodak.

Navijači Seltika - najbolji navjači. Nagradu su dobili za koreografiju i atmosferu tokom utakmice protiv Hartsa, kada su obeležavali 50 godina od osvajanja Kupa šampiona.



Nije ovo mesto da se delimo na klanove Mesi i Ronaldo. Ovde pišemo o najboljem igraču za sezonu 2016/2017. Za sezonu u kojoj je madridski Real osvojio duplu krunu pokorivši i Španiju i Evropu. Jasno je: sezona u kojoj, složićemo se svi, nije bilo boljeg od Kristijana Ronalda!

Ako ima neko od dežurnih "kontraša" koji uvek vole da idu u inat svemu, samo dva statistička podatka koja govore sami za sebe. Kristijano Ronaldo je prošle sezone odigrao 46 utakmica za Kraljevski klub, postigao je 42 gola.

Samo u pet poslednjih utakmica u Ligi šampiona postigao je 10 golova! Pet u dvomeču sa Bajernom, još tri je dao Atletiku u polufinalu, a u borbi za trofej ništa mu nije mogla ni granitna odbrana Juventusa - dva komada kraj imena Portugalca.

I kao logična posledica: peto  priznanje za najboljeg igrača sezone. Toliko ima još samo - a ko drugi - Leo Mesi. A obojica su se u najužem izboru za prestižnu nagradu pojavili još 2007. godine. I od tada, evo već 11 godinu uzastopce, nijednom nisu ispali iz prva dva na planeti!

Pričaćemo unucima kako smi bili svedoci najvećeg fudbalskog rivalstva u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu. Jer ovaj podatak zaista je neverovatan. I ćeraće se oni još.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar