Оружане пљачке “Бинга“ и “Робота“

Сарајевска полиција још трага за четири разбојника, који су синоћ маскирани упали у тржни центар "Бинго" у Доњим Хаџићима, одакле су, уз пријетњу ватреним оружјем однијели већу суму новца, те побјегли у непознатом правцу.

Босна и Херцеговина 23.10.2017 | 20:42
Оружане пљачке “Бинга“ и “Робота“
Иако ни из полиције, ни из управе "Бинга", правдајући то заштитом истраге, нису жељели давати више детаља о самој пљачки, из извора блиских истрази Фактор незванично сазнаје да је маскирана четворка за само неколико минута из "Бинга" изашла богатија за 20.000-30.000 марака.

Престрашеним радницима су запријетили аутоматским пушкама, покупили новац од пазара, а потом нестали у виду магле.

Иако је полиција одмах по дојави обавијестила све патроле на терену, од пљачкаша није било ни трага, те све указује на то да су пљачку веома брижљиво испланирали.

Фактор сазнаје да полиција не искључује могућност да се ради о истој "екипи", која је недавно у сред бијела дана на сличан начин оробила и "Бинго" у насељу Баре.

Отприлике сат раније, синоћ око 20 сати, на готово идентичан начин опљачкан је и ТЦ "Робот" у Мостару, одакле је маскирана петорка, наоружана до зуба, такође уз пријетњу аутоматским пушкама, натјерала раднике да отворе сеф, одакле су однијели већу количину новца, с обзиром на то да се у сефу налазио новац од викенд-пазара.

Да је пљачка била итекако добро осмишљена, потврђује информација да су разбојници чекали у засједи да сви радници и муштерије напусте објекат, а шефица смјене и радник обезбјеђења крену са закључавањем.

Разбојници су их пресрели на самом излазу, те држећи их на нишану, приморали да их одведу до сефа. Након што су они, бојећи се за властити живот то и учинили, од шефице смјене су затражили да отвори сеф.

''И ту је дошло до потешкоћа, јер она од нервозе и страха није дјеловала жељеном брзином, на што је један од разбојника почео викати на њу'', испричао је извор близак истрази.

Како додаје, жена се толико тресла да је једва успјела откључати сеф, а након што су покупили новац, пљачкаши су раднику обезбијеђења и шефици смјене запријетили да не напуштају просторију, због чега нису видјели ни како су отишли, ни у којем правцу.

Разбојницима на руку ишло лоше вријеме

Из полиције истичу да су разбојницима на руку ишле и временске (не)прилике, односно кишно и магловито вријеме какво је било синоћ у Мостару.

Иако је, како Фактор сазнаје, камера на објекту снимила пљачку, питање је каквог су квалитета снимке, а истражиоцима засигурно неће помоћи ни чињеница да су били маскирани.

''Све полицијске патроле на терену су упознате са случајем, а у истрагу се укључио одјељење крим-полиције, те се подузимају потребне мјере и радње на расвјетљавању овог кривичног дјела'', навели су из полиције, пише Фактор.

Извор: Фактор

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

РО

23.10.2017 18:56

Полиција по обичају спавала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недељко

23.10.2017 18:56

сваки биго има сектор обезбедјења мало цудно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

23.10.2017 18:58

Тоје Милорада Додика полиција отисли за Бања Луку непознат правац.Немају пара крај мјесецасе близиплацкају све зиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да не лици

23.10.2017 19:00

На Стевандица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2017 01:52

Питај Мектица.

Name

Логика...

23.10.2017 19:39

СВАКА пљацка оваква типа увијек има помагаца ИЗНУТРА. Информативно, сто је довољно. Остало је лако кад ти је каласњиков у рукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јесу нашли

23.10.2017 20:20

Нашли су препадати и пљачкати јадне продавачице које пуно раде за невелику плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фаћо

23.10.2017 20:26

Знаш колико ме боли ..... Сви ТЦ су на криминалним темељима. Мишковић, Тодорић, Јанковић итд. Чији је Бинго ја не знам али ћу знати кад заврши као Конзум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

23.10.2017 21:06

Ма нек су само да радницима није ниста било свакако раде за 400 км све су то газде зарадиле на узимању дуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полиција,портпарол

24.10.2017 06:16

Маааајке миииии,сами себе глодју,а ми поступамо по наредјењу