Најбоља одбрана у "лигама петице" је у Примери!

Али, тешко да можете и претпоставити о ком клубу је реч.

Фудбал 25.10.2017 | 17:00
Најбоља одбрана у "лигама петице" је у Примери!
Ни Наполи, Интер или Јувентус, ни Бајерн Минхен или Борусија Дортмунд, ни Манчестер сити или Манчестер јунајтед, ни Пари Сен Жермен или Монако, ни Барселона, Валенсија, Реал или Атлетико Мадрид, већ - Леганес!

Клуб из предграђа Мадрида тренутно има најбољу одбрану од свих тимова у "лигама петице"!

Голман Леганеса, 33-годишњи Пичу Куељар последњи пут је савладан 15. септембра, пре тачно 487 минута, што је најдужи низ ове сезоне у најјачим европским првенстивма.

Тренутно петопласирани тим Примере примио је укупно три гола у девет првенствених утакмица, колико и водећа Барселона, али поред одличне одбране, екипа Асеира Гаритана има проблем са реализацијом, пошто је постигла тек осам погодака.

Мрежу Леганеса последњи су савладали играчи Еибара у победи 1:0, а потом је била нетакнута у дуелима са Атлетик Билбаом (1:0), Малагом (2:0), Атлетико Мадридом (0:0), Лас Палмасом (2:0) и Ђироном (1:0).

Гледајући по укупном учинку у досадашњем току националних првенстава, дефанзивци Леганеса деле прво место са колегама из Барселоне, који су такође само три пута капитулирали у девет утакмица. Одбрана Манчестер ситија и Манчестер јунајтеда вадила је лопту из своје мреже четири пута у девет утакмица, а по једном више у истом броју сусрета тресла се мрежа Наполија и Интера. Водећи двојац немачког првенства, Борусија Дортмунд и Бајерн Минхен, савладан је по седам пута у девет утакмица, док су играчи Пари Сен Жермена примили осам голова у 10 мечева, а Монакови 12.

Поређења ради, Црвена звезда је примила само три гола у чак 13 утакмица Суперлиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар