Najbolja odbrana u "ligama petice" je u Primeri!

Ali, teško da možete i pretpostaviti o kom klubu je reč.

Fudbal 25.10.2017 | 17:00
Najbolja odbrana u "ligama petice" je u Primeri!
Ni Napoli, Inter ili Juventus, ni Bajern Minhen ili Borusija Dortmund, ni Mančester siti ili Mančester junajted, ni Pari Sen Žermen ili Monako, ni Barselona, Valensija, Real ili Atletiko Madrid, već - Leganes!

Klub iz predgrađa Madrida trenutno ima najbolju odbranu od svih timova u "ligama petice"!

Golman Leganesa, 33-godišnji Piču Kueljar poslednji put je savladan 15. septembra, pre tačno 487 minuta, što je najduži niz ove sezone u najjačim evropskim prvenstivma.

Trenutno petoplasirani tim Primere primio je ukupno tri gola u devet prvenstvenih utakmica, koliko i vodeća Barselona, ali pored odlične odbrane, ekipa Aseira Garitana ima problem sa realizacijom, pošto je postigla tek osam pogodaka.

Mrežu Leganesa poslednji su savladali igrači Eibara u pobedi 1:0, a potom je bila netaknuta u duelima sa Atletik Bilbaom (1:0), Malagom (2:0), Atletiko Madridom (0:0), Las Palmasom (2:0) i Đironom (1:0).

Gledajući po ukupnom učinku u dosadašnjem toku nacionalnih prvenstava, defanzivci Leganesa dele prvo mesto sa kolegama iz Barselone, koji su takođe samo tri puta kapitulirali u devet utakmica. Odbrana Mančester sitija i Mančester junajteda vadila je loptu iz svoje mreže četiri puta u devet utakmica, a po jednom više u istom broju susreta tresla se mreža Napolija i Intera. Vodeći dvojac nemačkog prvenstva, Borusija Dortmund i Bajern Minhen, savladan je po sedam puta u devet utakmica, dok su igrači Pari Sen Žermena primili osam golova u 10 mečeva, a Monakovi 12.

Poređenja radi, Crvena zvezda je primila samo tri gola u čak 13 utakmica Superlige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar