УЕФА, па који и какви су ти то критеријуми?!

Навијач Селтика утрчао је у терен на мечу против Пари сен Жермена, а покушао је и да удари противничког играча, а Шкоти ће за то платити ситницу.  Навијач хтео да шутне Мбапеа, УЕФА ''казнила'' Селтик! Селтик има проблема са одржавањем мира међу својим навијачима слично као Партизан и Звезда, само што је један њихов навијач отишао корак даље.

Фудбал 25.10.2017 | 16:00
УЕФА, па који и какви су ти то критеријуми?!
Меч Лиге шампиона одигран 12. септембра у Глазгову између Селтика и Пари сен Жермена обележио је прекид након што је навијач домаћих утрчао на терен и покушао да удари ногом играча гостујућег тима Килијана Мбапеа.

Млади фудбалер је, захваљујући сјајној реакцији и праћењу догађаја, избегао ударац, а хулиган је пошто је пао поред терена, ухваћен и избачен са стадиона.



Тај инцидент, међутим, неће много коштати шкотски клуб, јер је УЕФА, не зна се зашто, била милостива. Европска фудбалска федерација је одлучила да због тога казни Селтик само са 10.000 евра!?!

За Селтик није била отежавајућа околност ни то што се нови инцидент догодио само два месеца после испада навијача истог клуба. Наиме, у јулу на мечу квалификација за Лигу шампиона против Линфилда навијачи су истакли политичку паролу избог чега су платили 23.000 евра.

УЕФА је због испада на истом мечу казнила и ПСЖ. Француски клуб мора да плати 5.000 евра, јер су његови навијачи ломили столице на стадиону Селтик парк.

Инцидент се десио прошлог месеца када је 21-годишњи Хатон утрчао на траву Глазгов Шериф Корта и напао нападача Пари Сен Жермена у поразу Селтика 5:0. За казну, Хатон је протеран са сваког меча на Острву.

Ово је дванаести пут за шест година да је УЕФА казнила Селтик због проблема са понашањем његових навијача. Претходна казна је била летошња из јула због инцидената и забрањених транспарената на утакмици са Линфилдом. У њима је тада учествовао и играч Селтика Леј Грифитс.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар