UEFA, pa koji i kakvi su ti to kriterijumi?!

Navijač Seltika utrčao je u teren na meču protiv Pari sen Žermena, a pokušao je i da udari protivničkog igrača, a Škoti će za to platiti sitnicu.  Navijač hteo da šutne Mbapea, UEFA ''kaznila'' Seltik! Seltik ima problema sa održavanjem mira među svojim navijačima slično kao Partizan i Zvezda, samo što je jedan njihov navijač otišao korak dalje.

Fudbal 25.10.2017 | 16:00
UEFA, pa koji i kakvi su ti to kriterijumi?!
Meč Lige šampiona odigran 12. septembra u Glazgovu između Seltika i Pari sen Žermena obeležio je prekid nakon što je navijač domaćih utrčao na teren i pokušao da udari nogom igrača gostujućeg tima Kilijana Mbapea.

Mladi fudbaler je, zahvaljujući sjajnoj reakciji i praćenju događaja, izbegao udarac, a huligan je pošto je pao pored terena, uhvaćen i izbačen sa stadiona.



Taj incident, međutim, neće mnogo koštati škotski klub, jer je UEFA, ne zna se zašto, bila milostiva. Evropska fudbalska federacija je odlučila da zbog toga kazni Seltik samo sa 10.000 evra!?!

Za Seltik nije bila otežavajuća okolnost ni to što se novi incident dogodio samo dva meseca posle ispada navijača istog kluba. Naime, u julu na meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Linfilda navijači su istakli političku parolu izbog čega su platili 23.000 evra.

UEFA je zbog ispada na istom meču kaznila i PSŽ. Francuski klub mora da plati 5.000 evra, jer su njegovi navijači lomili stolice na stadionu Seltik park.

Incident se desio prošlog meseca kada je 21-godišnji Haton utrčao na travu Glazgov Šerif Korta i napao napadača Pari Sen Žermena u porazu Seltika 5:0. Za kaznu, Haton je proteran sa svakog meča na Ostrvu.

Ovo je dvanaesti put za šest godina da je UEFA kaznila Seltik zbog problema sa ponašanjem njegovih navijača. Prethodna kazna je bila letošnja iz jula zbog incidenata i zabranjenih transparenata na utakmici sa Linfildom. U njima je tada učestvovao i igrač Seltika Lej Grifits.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar