Дало се сјетио времена у Партизану...

Партизан? Играо сам поред одличних играча, учио од великог тренера. . . Атмосфера је била потпуно луда! Борис Дало се присетио времена у Партизану. . .

Кошарка 25.10.2017 | 15:30
Дало се сјетио времена у Партизану...
Навијачи Партизана сећају се Бориса Далоа као харизматичног момка кога је Душко Вујошевић довео у Хумску 1 с етикетом талентованог бека, поучен добрим искуством са Леом Вестерманом и посебно Жофријем Ловерњем. Али Дало никада није успео да достигне ниво својих сународника у црно-белом дресу.

Партизан је напустио после две сезоне у којим није успео да се озбиљније наметне трофејном стручњаку, али сам признаје да време у свлачионици Парног ваљка никада неће заборавити.

"Никада нисам успео да потврдим очекивања која су људи имали. Почео сам у Нанту, па сам отишао у Инсеп. Са 18 година напустио сам клуб у жељи да играм француски шампионат. Зато сам појачао Поатије. Нисмо, додуше, имали среће пошто смо одмах испали у нижи ранг. У то време било је тешко очекивати да ће један 18-годишњак играти редовно у највишем рангу, али ја сам веровао у себе и да могу да покажем доста", каже Дало за француске медије и наставља:

"Зато сам отишао у Партизан. Доживео сам нешто потпуно ново, нови начин рада, погледа на кошарку... Партизан је велики клуб, имао сам своју шансу током две године које сам провео тамо. Имао сам прилику да играм против одличних играча и да радим са великим тренером".

Мада се његова епизода у Партизану завршила другачије од онога што је замишљао, тврди да му је то најбољи период каријере.

"Научио сам много тога у Партизану. Атмосфера коју су правили навијачи била је потпуно луда".

Прошле сезоне Дало је покушао да се избори за НБА уговор кроз игре у Развојној лиги за Лонг Ајленд Нетсе, али није успео. Сада наступа за грчки Паниониос. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар