Dalo se sjetio vremena u Partizanu...

Partizan? Igrao sam pored odličnih igrača, učio od velikog trenera. . . Atmosfera je bila potpuno luda! Boris Dalo se prisetio vremena u Partizanu. . .

Košarka 25.10.2017 | 15:30
Dalo se sjetio vremena u Partizanu...
Navijači Partizana sećaju se Borisa Daloa kao harizmatičnog momka koga je Duško Vujošević doveo u Humsku 1 s etiketom talentovanog beka, poučen dobrim iskustvom sa Leom Vestermanom i posebno Žofrijem Lovernjem. Ali Dalo nikada nije uspeo da dostigne nivo svojih sunarodnika u crno-belom dresu.

Partizan je napustio posle dve sezone u kojim nije uspeo da se ozbiljnije nametne trofejnom stručnjaku, ali sam priznaje da vreme u svlačionici Parnog valjka nikada neće zaboraviti.

"Nikada nisam uspeo da potvrdim očekivanja koja su ljudi imali. Počeo sam u Nantu, pa sam otišao u Insep. Sa 18 godina napustio sam klub u želji da igram francuski šampionat. Zato sam pojačao Poatije. Nismo, doduše, imali sreće pošto smo odmah ispali u niži rang. U to vreme bilo je teško očekivati da će jedan 18-godišnjak igrati redovno u najvišem rangu, ali ja sam verovao u sebe i da mogu da pokažem dosta", kaže Dalo za francuske medije i nastavlja:

"Zato sam otišao u Partizan. Doživeo sam nešto potpuno novo, novi način rada, pogleda na košarku... Partizan je veliki klub, imao sam svoju šansu tokom dve godine koje sam proveo tamo. Imao sam priliku da igram protiv odličnih igrača i da radim sa velikim trenerom".

Mada se njegova epizoda u Partizanu završila drugačije od onoga što je zamišljao, tvrdi da mu je to najbolji period karijere.

"Naučio sam mnogo toga u Partizanu. Atmosfera koju su pravili navijači bila je potpuno luda".

Prošle sezone Dalo je pokušao da se izbori za NBA ugovor kroz igre u Razvojnoj ligi za Long Ajlend Netse, ali nije uspeo. Sada nastupa za grčki Panionios. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar