“Закон приближити стандардима ЕУ“

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк нагласио је данас у Сарајеву одговорност свих институција у БиХ и изабраних званичника да обезбиједе да избори наредне године буду одржани несметано и да након њих институције буду правовремено формиране.

Босна и Херцеговина 23.10.2017 | 17:38
“Закон приближити стандардима ЕУ“
Вигемарк је, у разговору са предсједавајућом Представничког дома парламента БиХ Борјаном Кришто, предсједавајућим Дома народа Баришом Чолаком, шефом Клуба посланика ХДЗ-а БиХ у Представничком дому Николом Ловриновићем и шефом Клуба хрватског народа у Дому народа Љиљаном Зовко, позвао све политичке актере у БиХ да се обавежу на разговор о могућим измјенама Изборног закона БиХ у духу дијалога и консензуса.

Он је напоменуо да сваки приједлог мора поштовати судске одлуке и владавину права и приближити земљу стандардима ЕУ, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

"Даља побољшања у спровођењу избора, наведена у препорукама Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права /ОДИХР/, потребна су да би била обезбијеђена транспарентност избора и повјерење у изборни процес", нагласио је Вигемарк.

Он је истакао потребу да БиХ финализује реформу система јавног емитовања, укључујући и обезбјеђивање финансирања јавних емитера.

Вигемарк је поручио да ће ЕУ наставити да подржава конструктивне напоре у превазилажењу разлика и постизању напретка на путу према ЕУ.

Извор: Агенције

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Цезар

23.10.2017 15:58

Ови су нас уништили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

23.10.2017 17:04

Видиш да набија цијену пред изборе! Сад иду њему и нуде штошта...

Name

ре

24.10.2017 08:24

Сад на сцену ступа Новоматиц са својим добро познатим подмићивањем политичког олоша. Новоматиц је свог човјека Јову Радукића поставио на мјесто главног Ревизора у РС,а у Федерацији ће,највјоватније,свог човјека Амира Зукића поставити на неку важну функцију,а ЕУ то неће сметати као ни овом дрипацу Вигермарку и Јоханнес Хану...

Name

Јовоматиц Радукић

24.10.2017 08:54

Мала исправка. У Републици Српској више није Новоматиц него Јовоматиц и добио је презиме РАДУКИЋ...

Name

Ни Јово више није обични Јово

24.10.2017 09:29

Није више обични Јово Радукић него је поред прљавог новца од Новоматица добио и средње име па је сада ЈОВО ФОН РАДУКИЋ,а од Новоматицовог длавног слуге Милорада Додика је добио титулу Главни Ревизор Републике Српске. Да да,зна јово шта ради,није Јово пијанац и будала.

Name

истина

23.10.2017 15:59

Нису будале лаксе приблизит закон С Кореја таква је банда балканска

ОДГОВОРИТЕ
Name

док

23.10.2017 16:09

Чист притисак на неистомишљенике Драгана Човића и Милорада Додика.Овај нас је спреман опет у рат увести само да се уведу акцизе и бјелосвјетки банкари наставе да нам сисају крв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

23.10.2017 16:27

Ово је чист притисак на истомишљенике драгана човића, ако видиш састанак је био само са високим члановима ХДЗ-а и речено им је "избори да се одрже несметано и да институције буду правовремено формиране, те да сваки приједлог мора поштовати судске одлуке и владавину права и приближити земљу стандардима ЕУ. Значи пресуда сејдић-финци, а не ово што човке моли код вучића, код пленковића, па је мало молио и по кантонима, а сутра оде и да моли у брисел

Name

Индијанац

23.10.2017 16:41

Притисак на усташе и четнике је оправдан! 25 година насљедници Павелића користе бошњачку и српску земљу у Херцеговини, опструишу повратак и третирају их као животиње. Све ће доћи на наплату. Ничија није до зоре, неће ни Туђман-Милошевић политика!

Name

Де Ба

23.10.2017 16:51

ти то сто исприца је за нормалне људе и како казу знам ја нас ј...о ти нас

ОДГОВОРИТЕ