“Zakon približiti standardima EU“

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark naglasio je danas u Sarajevu odgovornost svih institucija u BiH i izabranih zvaničnika da obezbijede da izbori naredne godine budu održani nesmetano i da nakon njih institucije budu pravovremeno formirane.

Bosna i Hercegovina 23.10.2017 | 17:38
“Zakon približiti standardima EU“
Vigemark je, u razgovoru sa predsjedavajućom Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjanom Krišto, predsjedavajućim Doma naroda Barišom Čolakom, šefom Kluba poslanika HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Nikolom Lovrinovićem i šefom Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Ljiljanom Zovko, pozvao sve političke aktere u BiH da se obavežu na razgovor o mogućim izmjenama Izbornog zakona BiH u duhu dijaloga i konsenzusa.

On je napomenuo da svaki prijedlog mora poštovati sudske odluke i vladavinu prava i približiti zemlju standardima EU, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

"Dalja poboljšanja u sprovođenju izbora, navedena u preporukama Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava /ODIHR/, potrebna su da bi bila obezbijeđena transparentnost izbora i povjerenje u izborni proces", naglasio je Vigemark.

On je istakao potrebu da BiH finalizuje reformu sistema javnog emitovanja, uključujući i obezbjeđivanje finansiranja javnih emitera.

Vigemark je poručio da će EU nastaviti da podržava konstruktivne napore u prevazilaženju razlika i postizanju napretka na putu prema EU.

Izvor: Agencije

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Cezar

23.10.2017 15:58

Ovi su nas uništili.

ODGOVORITE
Name

Piksi

23.10.2017 17:04

Vidiš da nabija cijenu pred izbore! Sad idu njemu i nude štošta...

Name

re

24.10.2017 08:24

Sad na scenu stupa Novomatic sa svojim dobro poznatim podmićivanjem političkog ološa. Novomatic je svog čovjeka Jovu Radukića postavio na mjesto glavnog Revizora u RS,a u Federaciji će,najvjovatnije,svog čovjeka Amira Zukića postaviti na neku važnu funkciju,a EU to neće smetati kao ni ovom dripacu Vigermarku i Johannes Hanu...

Name

Jovomatic Radukić

24.10.2017 08:54

Mala ispravka. U Republici Srpskoj više nije Novomatic nego Jovomatic i dobio je prezime RADUKIĆ...

Name

Ni Jovo više nije obični Jovo

24.10.2017 09:29

Nije više obični Jovo Radukić nego je pored prljavog novca od Novomatica dobio i srednje ime pa je sada JOVO FON RADUKIĆ,a od Novomaticovog dlavnog sluge Milorada Dodika je dobio titulu Glavni Revizor Republike Srpske. Da da,zna jovo šta radi,nije Jovo pijanac i budala.

Name

istina

23.10.2017 15:59

Nisu budale lakse priblizit zakon S Koreja takva je banda balkanska

ODGOVORITE
Name

dok

23.10.2017 16:09

Čist pritisak na neistomišljenike Dragana Čovića i Milorada Dodika.Ovaj nas je spreman opet u rat uvesti samo da se uvedu akcize i bjelosvjetki bankari nastave da nam sisaju krv.

ODGOVORITE
Name

istina

23.10.2017 16:27

Ovo je čist pritisak na istomišljenike dragana čovića, ako vidiš sastanak je bio samo sa visokim članovima HDZ-a i rečeno im je "izbori da se održe nesmetano i da institucije budu pravovremeno formirane, te da svaki prijedlog mora poštovati sudske odluke i vladavinu prava i približiti zemlju standardima EU. Znači presuda sejdić-finci, a ne ovo što čovke moli kod vučića, kod plenkovića, pa je malo molio i po kantonima, a sutra ode i da moli u brisel

Name

Indijanac

23.10.2017 16:41

Pritisak na ustaše i četnike je opravdan! 25 godina nasljednici Pavelića koriste bošnjačku i srpsku zemlju u Hercegovini, opstruišu povratak i tretiraju ih kao životinje. Sve će doći na naplatu. Ničija nije do zore, neće ni Tuđman-Milošević politika!

Name

De Ba

23.10.2017 16:51

ti to sto isprica je za normalne ljude i kako kazu znam ja nas j...o ti nas

ODGOVORITE