Скандал потреса парламент Европе

Десетак асистенткиња у Европском парламенту у Стразбуру оптужило је посланике тог законодавног тијела Европске уније за сексуално злостављање.

Свијет 23.10.2017 | 15:44
Скандал потреса парламент Европе
Оне тврде, како преноси хрватски “Јутарњи лист”, да је то тијело заправо "легло малтретирања".

Преступници су наводно виши посланици из свих политичких сфера, а међу њима су и бивши министри.

“Јутарњи лист” наводи да су жртве злостављања одлучиле да прекину ћутање након што је избио скандал са славним холивудским продуцентом Харвијем Вајнштајном након чега је кренула кампања по друштвеним мрежама "МеТоо". Како даље наводи лист, жртве злостављања су своја свједочења изнијеле лондонском Сундеy Тимесу.

Једна од жена испричала је том листу до детаља шта јој се догодило са "послаником Европског парламента, старим око 60 година, који је отац двоје дјеце", а који ју је "неприкладно дирао".

"Миловао ми је косу, затим мој врат и кренуо низ леђа... Скаменила сам се, била сам престрављена. Рекла сам то колегиници која ми је савјетовала да га пријавим, али на крају нисам то учинила... Било ме је страх да ћу изгубити посао, да ће то уништити моју каријеру...", казала је та женска особа.

Друга, стара 24 године, рекла је да је имала проблема са њемачким послаником који ју је "вребао" на састанцима и понашао се неприкладно због чега јој је било неугодно.

Још један европосланик из Њемачке оптужен је да је дирао по стражњици 22-годишњу помоћницу на радном ручку на ком су разговарали о политичкој кампањи.

Дјевојка тврди да је ЕУ парламент легло злостављача јер се посланици, који намјерно запошљавају младе асистенткиње понашају као да никоме не морају да одговарају.

Извор: Јутарњи лист

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

БАЊАЛУЦАНИН

23.10.2017 13:53

А НАЈВИСЕ РЕПУБЛУКА СРБСКА А ТОМЕ ЈЕ СВЕ КРИВ ПРЕДСЕДНИК ДОДИК СТО ПРИЈЕ СМИЈЕНУ ПРЕДСЕДНИКА ВОДИ НАС У ПРОПАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.10.2017 14:34

Шта је с тобом??? Упала мозга........

Name

Сваста

23.10.2017 14:56

Упала малог мозга јер великог и нема.

Name

Код нас тога има

23.10.2017 14:12

О сексуалном узнемиравању има тога и код нас .О томе је и Чавић говорио да постоје понуде од високо рангираних функционера ако нека дама хоће посао.Чуо сам да је власник спортске опреме Јувента Бања Лука тражио од једне своје раднице да спава са њим.Требало је будалу пријавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

23.10.2017 15:07

Није могуце да посланици у ЕУ парламенту злостављају зене,кад се зна да тамо сједе вецина,али велика која је другације орјентисана.Геј популација и сто би ми рекли П....и.Сад и ЕУ парламент испаде као исправан.Сацувај нас Бозе тога парламента...

Name

Асистент

23.10.2017 14:12

ЕУ Стразбур је легло криминалаи корупције зу закона и правде нема сто потврдесудови из земаља ови потврдепоготову из БиХ јел странци сједе и раде у уставном суду БиХ и ком се залите и писете залбу страсно!Смрадоње и безвласце блуд и корупција зо јеЕУ парламент и Стразбур

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

23.10.2017 14:56

А ста мислите да ли се то десава код нас?

Name

Аqуа

23.10.2017 14:59

Бем ли ти уцитељицу сто те не науци писати. Озноји се док процита коментар.

Name

Др ре асистент

23.10.2017 17:06

Немој ми молим те реци да си асистент на високо сколској установи. Ако си асистент цобану то мозе проци.

Name

Колт78

23.10.2017 15:19

не одобравам ниједан облик злостављања било кога и било гдје,али веома је лако да зена оптузи мускарца за злостављање

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ

23.10.2017 15:36

Све некада негативне људске вриједности сада су у ЕУ и САД на врху и оне су орјентир која држава је демократска,а која није. Што више негативности то је по њима већа демократија (педери,лезбејке,мобинг,педофилија итд...).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Претјеривање

23.10.2017 23:05

#метоо# је скупило усамљене жене с празним животима. Ншале су се и да би то продужили и учврстили пуно лажу. Читам глупости шведске скијашице коју је неки мушкарац опипао не знајући да би она радије да то његова жена уради. Ујутро требам дићи лијекове оцу. Отићи код њега онда код маме. Послужити их. Имам трећи тумор и немам више појма кад ме колико опипао. Претјерује се с тим пипањима и силовања. Секс је доступан и џабе те нема потребе за #метоо#.

ОДГОВОРИТЕ