Skandal potresa parlament Evrope

Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je poslanike tog zakonodavnog tijela Evropske unije za seksualno zlostavljanje.

Svijet 23.10.2017 | 15:44
Skandal potresa parlament Evrope
One tvrde, kako prenosi hrvatski “Jutarnji list”, da je to tijelo zapravo "leglo maltretiranja".

Prestupnici su navodno viši poslanici iz svih političkih sfera, a među njima su i bivši ministri.

“Jutarnji list” navodi da su žrtve zlostavljanja odlučile da prekinu ćutanje nakon što je izbio skandal sa slavnim holivudskim producentom Harvijem Vajnštajnom nakon čega je krenula kampanja po društvenim mrežama "MeToo". Kako dalje navodi list, žrtve zlostavljanja su svoja svjedočenja iznijele londonskom Sundey Timesu.

Jedna od žena ispričala je tom listu do detalja šta joj se dogodilo sa "poslanikom Evropskog parlamenta, starim oko 60 godina, koji je otac dvoje djece", a koji ju je "neprikladno dirao".

"Milovao mi je kosu, zatim moj vrat i krenuo niz leđa... Skamenila sam se, bila sam prestravljena. Rekla sam to koleginici koja mi je savjetovala da ga prijavim, ali na kraju nisam to učinila... Bilo me je strah da ću izgubiti posao, da će to uništiti moju karijeru...", kazala je ta ženska osoba.

Druga, stara 24 godine, rekla je da je imala problema sa njemačkim poslanikom koji ju je "vrebao" na sastancima i ponašao se neprikladno zbog čega joj je bilo neugodno.

Još jedan evroposlanik iz Njemačke optužen je da je dirao po stražnjici 22-godišnju pomoćnicu na radnom ručku na kom su razgovarali o političkoj kampanji.

Djevojka tvrdi da je EU parlament leglo zlostavljača jer se poslanici, koji namjerno zapošljavaju mlade asistentkinje ponašaju kao da nikome ne moraju da odgovaraju.

Izvor: Jutarnji list

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

BANJALUCANIN

23.10.2017 13:53

A NAJVISE REPUBLUKA SRBSKA A TOME JE SVE KRIV PREDSEDNIK DODIK STO PRIJE SMIJENU PREDSEDNIKA VODI NAS U PROPAST

ODGOVORITE
Name

ре

23.10.2017 14:34

Шта је с тобом??? Упала мозга........

Name

Svasta

23.10.2017 14:56

Upala malog mozga jer velikog i nema.

Name

Kod nas toga ima

23.10.2017 14:12

O seksualnom uznemiravanju ima toga i kod nas .O tome je i Čavić govorio da postoje ponude od visoko rangiranih funkcionera ako neka dama hoće posao.Čuo sam da je vlasnik sportske opreme Juventa Banja Luka tražio od jedne svoje radnice da spava sa njim.Trebalo je budalu prijaviti

ODGOVORITE
Name

Cica

23.10.2017 15:07

Nije moguce da poslanici u EU parlamentu zlostavljaju zene,kad se zna da tamo sjede vecina,ali velika koja je drugacije orjentisana.Gej populacija i sto bi mi rekli P....i.Sad i EU parlament ispade kao ispravan.Sacuvaj nas Boze toga parlamenta...

Name

Asistent

23.10.2017 14:12

EU Strazbur je leglo kriminalai korupcije zu zakona i pravde nema sto potvrdesudovi iz zemalja ovi potvrdepogotovu iz BiH jel stranci sjede i rade u ustavnom sudu BiH i kom se zalite i pisete zalbu strasno!Smradonje i bezvlasce blud i korupcija zo jeEU parlament i Strazbur

ODGOVORITE
Name

Olja

23.10.2017 14:56

A sta mislite da li se to desava kod nas?

Name

Aqua

23.10.2017 14:59

Bem li ti uciteljicu sto te ne nauci pisati. Oznoji se dok procita komentar.

Name

Dr re asistent

23.10.2017 17:06

Nemoj mi molim te reci da si asistent na visoko skolskoj ustanovi. Ako si asistent cobanu to moze proci.

Name

Kolt78

23.10.2017 15:19

ne odobravam nijedan oblik zlostavljanja bilo koga i bilo gdje,ali veoma je lako da zena optuzi muskarca za zlostavljanje

ODGOVORITE
Name

EU

23.10.2017 15:36

Sve nekada negativne ljudske vrijednosti sada su u EU i SAD na vrhu i one su orjentir koja država je demokratska,a koja nije. Što više negativnosti to je po njima veća demokratija (pederi,lezbejke,mobing,pedofilija itd...).

ODGOVORITE
Name

Pretjerivanje

23.10.2017 23:05

#metoo# je skupilo usamljene žene s praznim životima. Nšale su se i da bi to produžili i učvrstili puno lažu. Čitam gluposti švedske skijašice koju je neki muškarac opipao ne znajući da bi ona radije da to njegova žena uradi. Ujutro trebam dići lijekove ocu. Otići kod njega onda kod mame. Poslužiti ih. Imam treći tumor i nemam više pojma kad me koliko opipao. Pretjeruje se s tim pipanjima i silovanja. Seks je dostupan i džabe te nema potrebe za #metoo#.

ODGOVORITE