ЕК: Мута без Семјуелса у Билбау!

Добра школа за младе! Тренер Партизана Мирослав Николић каже да ће гостовање Билбау, где ће бити без највећег појачања Самарда Семјуелса, бити добра школа за његову екипу.  Партизан на Билбао, па "класик" са Цибоном! Тешка серија пред црно-белима: најпре путују у Шпанију, па онда у Загреб на дерби са Цибоном. "То ће бити школа за младе играче", каже Мута Николић. Нови центар Самјуелс дебитује против Цибоне.

Кошарка 23.10.2017 | 17:45
ЕК: Мута без Семјуелса у Билбау!
После ревије кошева у мећу против Игокее (117:104) пред Партизаном су нова два, тешка испита.

У уторак, црно-бели гостују Билбау у 3. колу Еврокупа, у мечу у којем је домаћин апсолутни фаворит. Занимљиво, то ће бити ПРВИ сусрет Партизана и Билбаа у историји!

Билбао има скор 1-1, док је Партизан за сада без победе (0-2).

"Било је прича око Партизана, али нисам, иако сам партизановац, имао жељу да се враћам у Србију пошто ми се свидело у Шпанији и видео сам да ту могу да успем. Увек је лепо када се вратиш својој кући, а поготово да дођеш у Партизан, што је у нашим крајевима врхунски успех. Ипак, ја сам циљао да играм у најбољој лиги у Европи и поносан сам на одлуке које сам, уз помоћ родитеља, донео тако млад", рекао је Тодоровић, између осталог, за МОНДО.

Црно-бели су поражени у прва два кола Еврокупа, убедљиво у Берлину и после преокрета Лијетувос ритаса у Београду.

Најављујући овај сусрет тренер Партизана Мирослав "Мута" Николић није баш присталицама црно-белих много разлога за оптимизам и неко велико изненађење.

"Као и све екипе у нашој групи, Билбао има искусне и квалитетне играче против којих це бити веома тешко да се игра. Биће добра школа за наше младе играче који ће добити шансу да стекну искуство и покажу напредак у односу на почетак сезоне", рекао је Николић за клупски сајт.

Николић је поручио да ће центар са Јамајке Семјуелс пропустити 3. коло Еврокупа и остати у Београду.

"Самардо ће да ради по посебном програму како би био спреман за утакмицу против Цибоне у Загребу. И без њега, идемо у Билбао да им парирамо нашом младошћу и енергијом која мора бити на највишем нивоу од почетка до краја утакмице", истакао је Николић.

За разлику од Семјуелса, у Билбау ће наступити Марко Чакаревић који се опоравио од повреде након што је пропустио обе утакмице у Европи.

"Још један тежак меч је пред нама, али и још једна прилика да се максимално боримо и прикажемо у најбољем светлу. Свесни смо да улога фаворита припада њима, веома поштујемо екипу Билбаа, али исто тако смо свесни да смо у стању да играмо све боље и боље. Важно је да будемо енергични у свим фазама игре и да тако покушамо да изненадимо ривала", закључио је Чакаревић.

Утакмица 3. кола Ц групе Еврокупа између Билбаа и Партизана игра се у уторак од 20:30.

Након утакмице у Билбау, црно-бели се враћају у Београд и одмах продужавају за Загреб где ће се већ у петак, 27. октобра састати са Цибоном у новом кошаркашком класику АБА лиге.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар