Анализа: ''Бачена клетва'' на НБА! Шта се ово дешава?!

И Шредера изнели са паркета, страдао је скочни зглоб! Нетси стигли до друге победе у сезони.  Хејворд, Лин, Тео, Шрудер. . . повреде осакатиле НБА! Кошмаран почетак најјаче лиге света – повреде на све стране, шта се то дешава у НБА лиги?

Кошарка 23.10.2017 | 19:30
Анализа: ''Бачена клетва'' на НБА! Шта се ово дешава?!
Кошаркаши Бруклина савладали су Атланту с резултатом 116:104 (19:25, 37:28, 35:24, 25:27) и тако стигли до друге победе у сезони.

Комплетна утакмица остала је у сенци повреде немачког плејмејкера Дениса Шредера, коме је на улазу у последња три и по минута утакмице страдао леви скочни зглоб! Шредерје претрпео незгоду после дуела са Карисом Левертом, када је кренуо да положи лопту на обруч и згазио на противникову ногу. 

Одмах потом утрчали су људи из стручног штаба Атланте и Шредера су однели у свлачионицу, пошто самостално није могао да се ослони на повређену ногу. 

Тако је настављена црна серија започета на старту сезоне. Прво Гордон Хејворд, ондаЏереми Лин, па Милош Теодосић, сада Денис Шредер. Подсетимо, тешку повреду претрпео је и Огњен Кузмић у Реалу...

Што се утакмице тиче, мада су у другом и трећем кварталу противнику успели да убаце чак 72 поена, Нетси су морали практично до последњег тренутка да траже победу, али су на крају у томе и успели. Атланта је успела да надокнади озбиљнији минус и стигне до изједначења (99:99), али је домаћин серијом 7:0 успео поново да се одвоји и стигне до комотне разлике којом је обезбедио тријумф. 

Најзаслужнији за победу Бруклина био је Ален Крабе са 20 поена, док је Карис Левертдодао 16 поена, шест скокова и четири асистенције. Исти број поена убацио је Демар Керол16 поена. Блистао је и Д'Анђело Расел са 16 поена, 10 завршних додавања и седам ухваћених лопти. 

Атланту је предводио Марко Белинели са 19 поена, Денис Шредер је имао 17 поена и осам асистенција, а Кент Базмор 16 кошева. Џон Колинс је скупио 14 поена и 13 скокова. 

Кошаркаши у НБА настављају да се повређују, а последњи међу њима је плејмејкер Атланта Хокса Денис Шрудер, који је доживео незгодну повреду скочног зглоба у дуелу са Бруклин Нетсима у НБА лиги.

Немачки репрезентативац је у финишу сусрета са ’Мрежицама’ кренуо у продор по левој страни, дошао близу коша, када је левом ногозом нагазио на стопало Кариса Леверта и искренуо зглоб.

Шрудер је истог тренутка остао да лежи на паркету уз јауке и болну гримасу, па су сви помислили да и њега очекује дужа пауза, као што је то случај са бројним његовим колегама.



Он је морао да оде у свлачионицу, али је, срећом, прошао без већих проблема.

Магнетна резонанца показала је да не постоји оштећење лигамената, па ће сјајни организатор игре нба паркету бити већ за неколико дана.

"Није ништа озбиљно, планирам да се вратим крајем недеље. Можда ћу играти већ у четвртак против Чикага", рекао је Шрудер.



Двадесетчетворогодишњи момак из Браушвајга само је један у низу НБА кошаркаша који су се повредили на старту нове сезоне – она је отворена на ужасан начин, пошто је већ у петом минуту Гордон Хејворд незгодно доскочио, сломио потколеницу и ишчашио скочни зглоб, и извесно је да до краја неће бити на располагању Бостон Селтиксима.

"Боли ме што не могу да будем овде, на утакмици на домаћем терену. Ништа не желим више него да будем са саиграчима и да изађем на паркет. Али, подржаваћу вас одавде (из болнице) и желим вам срећу", навео је Хејворд.



Док је читава спортска јавност и даље била под снажним утиском овог догађаја, појавила се информација да је и Џереми Лин завршио сезону јер је покидао тетиву колена против Индијана Пејсерса.

Црна серија наставила се и у другој недељи – Хјустон Рокитси на више од месец дана остали су без Криса Пола, највећег појачања овог лета (колено), Николу Батума мучи лакат, малерозни Дерик Роуз је сада искренуо скочни зглоб, а сличне проблеме имали су Родни Худ и Дрејмонд Грин.





Било је и оних који су озледе зарадили ван паркета, попут шпанског репрезентативца Николе Миротића. Рођени Подгоричанин се на тренингу Чикаго Булса потукао са саиграчем Бобијем Портисом који га је ударио у лице и сломио му вилицу.

Нажалост, проблеми нису заобишли ни српске кошаркаше у Сједињеним Америчким Државама – Богдан Богдановић је пропустио почетак такмичења због дисторзије зглога, а Милоша Теодосића очекује дужа пауза након лошег доскока у дуелу са Финиксом.





Тео је, као и многи пре њега, доскочио на патику Девина Букера и осетио јаке болове, чинило се да је у питању зглоб, али је установљена повреда тетиве стопала, која спаја пету и прсте. Срећом, није дошло до пуцања лигамента, али некадашњи кошаркаш Олимпијакоса и ЦСКА, према писању америчких медија, неће играти до јануара.

Катастрофалан почетак сезоне у НБА лиги, оне који су многи жељно чекали.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар