Институције Српске руши СНСД

"Институције Републике Српске руши СНСД и његова власт. Све су ставили под своју контролу", рекао је у интервјуу Независним новинама министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 23.10.2017 | 10:49
Институције Српске руши СНСД
Он каже да је одлука Дисциплинске комисије - којом је утврђено да амбасадор БиХ у Холандији Мирсада Чолаковић није крива за повреду службене дужности, политичка, додајући да је тај случај био директан удар на дипломатско функционисање земље.

Наглашава да таква одлука показује у којој мјери они који највише причају о БиХ заправо раде против ње.

"Спољна политика је огледало стања у држави. Начин на који је то код нас регулисано Уставом и законима је такав да се врло лако може злоупотријебити, као што смо видјели у случају Чолаковићеве", рекао је Црнадак. 

Према његовим ријечима  овим се успоставља пракса да од сада сваки амбасадор има право самостално да одлучи да ли ће да прослиједи писмо члана Предсједништва БиХ, министра или неког из парламента БиХ.

"Приступом да је амбасадор једног народа важнији од неког из другог народа, све ће се распасти. То је много озбиљнија прича од једног писма", закључио је Црнадак.

Дисциплинска комисија утврдила је 5. октобра да амбасадор БиХ у Хагу Мирсада Чолаковић није крива за повреду службене дужности за шта је теретио министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Коментаришући посљедња дешавања у Народној скупштини (НС) РС и одговарајужи на питање да ли је опозиција закаснила с тим и не би ли било сврсисходније да сте то урадили, рецимо, послије афере "Папак", Црнадак је рекао да није касно  за ово што опозиција сада ради.

"Али тачно је да смо олако прешли преко афере "Папак", гдје се јасно на снимку чује како се говори о куповини посланика. То ће остати вјечна мрља на институцијама РС и тада смо направили грешку настављајући да нормално политички дјелујемо", рекао је Црнадак.

Према његовим ријечима власт ије отишла предалеко и тешко да ће се повући иако су свјесни да су најважнију нашу институцију увели у ћорсокак.

"НС РС никада није била у тежој ситуацији него што је данас. Мени је тужно и јадно било гледати како посланици позиције иду у другу просторију, затварају се и у пола два ујутро доносе неке одлуке", рекао је црнадак.

Осврћући се на оптужбе да опозиција руши институције, Црнадак је рекао да институције руши СНСД и његова власт.

"Све су ставили под своју контролу. Реците ми само једну институцију која није под директном њиховом контролом.", рекао је Црнадак.

(БН)
(Фото: Независне)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ПДП

23.10.2017 09:18

Колико је свима нама познато власт се добија на изборима, ви сте освојили већину, ваљда,на БИХ нивоу а СНСД на републичком нивоу. Народу је јасно да туже не цвјетају ни у вашем табору,тако да се мените шупље приче! Избори ће показати ко је ста и колико заслужио! А пиштаљке дајте дјеци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2017 10:24

СНСД ботови, видимо да сте добили нову тему од сефова ... ПИСТАЉКЕ. Само напријед али да знате да сте готови.

Name

ВРС

23.10.2017 11:57

А како ви додјосте на власт, са два посланика и једном тракторском приколицом гласаца ??? Заборависте!!! Ви да прицате како се долази на власт...па мало је реци да сте смијсни. па ако сте тако увјерени у побиједу сто нерасписете ванредне изборе, па народ ста одлуци!!! Ви знате да немате подрску какву мислите, а васи резултати рада су економски слом РС и лазни патриотизам, унистене три банке, здравство, сколство, пензиони фонд, презадузеност РС, одлазак омладине са ови простора, РС остаје без нај вредније сто има а то су њени градјани који висе не одлазе него бијезе да се никад неврате... еее то је резултат овог резима који да има и мало морала сам би поднио оставку због насе дијеце, али ви знате све ово и кад тад це вам крај доци и одговарати на стубу срама због свега ста урадисте на униставању РС и њени институција

Name

Ре

23.10.2017 12:04

О цему ти СЗП прицас...како сте просли на локалним изборима..јеси то преспавао бога ти..коме висе мрсите м...крај аут линије?

Name

наравно

23.10.2017 12:42

Па наравно,довео их је НАТО и Амери на власт,98 година је за Србе кобнаа,на жалост те године је требала Дрбима слога,али не имадосмо је.Дођоше људи сагнуше се западу би им лијепа и угпдна власт,тужише Србе гдје су год имали домета,доведоше инвеститоре бјелосвјетске криминалце исисаше паре,завољеше Човића више од сопственог комшије и брата,направише државу БиХ,а сада свако крив осим њих.Срам вас било,знате ли кога служите.

Name

Ташун ташун танана

23.10.2017 09:22

Шупља прича, а онај би да буде предсједник?! Фуннy! И ја хоћу да будем звијезда Гранда, али немам талента, и ста да радим? Можда да узмем пистаљку, можда ме тад примјете?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

23.10.2017 10:43

А сто мислис да би Вукота био лосији предсједник од Додика. Мање би крао сигорно

Name

ре.тасун

23.10.2017 14:59

Смијесни ликови из опозиције. Миле идемо даље, ти најбоље одрадјујес задатак, до краја.

Name

Додик Жељка

23.10.2017 10:53

Хоће ли те Акцизе више. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шатор,пиво и ћевапи

23.10.2017 12:00

Дајте народу АКЦИЗА, видите да "већина" мисли да се нешто партијски дијели пред изборе.