Institucije Srpske ruši SNSD

"Institucije Republike Srpske ruši SNSD i njegova vlast. Sve su stavili pod svoju kontrolu", rekao je u intervjuu Nezavisnim novinama ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Bosna i Hercegovina 23.10.2017 | 10:49
Institucije Srpske ruši SNSD
On kaže da je odluka Disciplinske komisije - kojom je utvrđeno da ambasador BiH u Holandiji Mirsada Čolaković nije kriva za povredu službene dužnosti, politička, dodajući da je taj slučaj bio direktan udar na diplomatsko funkcionisanje zemlje.

Naglašava da takva odluka pokazuje u kojoj mjeri oni koji najviše pričaju o BiH zapravo rade protiv nje.

"Spoljna politika je ogledalo stanja u državi. Način na koji je to kod nas regulisano Ustavom i zakonima je takav da se vrlo lako može zloupotrijebiti, kao što smo vidjeli u slučaju Čolakovićeve", rekao je Crnadak. 

Prema njegovim riječima  ovim se uspostavlja praksa da od sada svaki ambasador ima pravo samostalno da odluči da li će da proslijedi pismo člana Predsjedništva BiH, ministra ili nekog iz parlamenta BiH.

"Pristupom da je ambasador jednog naroda važniji od nekog iz drugog naroda, sve će se raspasti. To je mnogo ozbiljnija priča od jednog pisma", zaključio je Crnadak.

Disciplinska komisija utvrdila je 5. oktobra da ambasador BiH u Hagu Mirsada Čolaković nije kriva za povredu službene dužnosti za šta je teretio ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Komentarišući posljednja dešavanja u Narodnoj skupštini (NS) RS i odgovarajuži na pitanje da li je opozicija zakasnila s tim i ne bi li bilo svrsishodnije da ste to uradili, recimo, poslije afere "Papak", Crnadak je rekao da nije kasno  za ovo što opozicija sada radi.

"Ali tačno je da smo olako prešli preko afere "Papak", gdje se jasno na snimku čuje kako se govori o kupovini poslanika. To će ostati vječna mrlja na institucijama RS i tada smo napravili grešku nastavljajući da normalno politički djelujemo", rekao je Crnadak.

Prema njegovim riječima vlast ije otišla predaleko i teško da će se povući iako su svjesni da su najvažniju našu instituciju uveli u ćorsokak.

"NS RS nikada nije bila u težoj situaciji nego što je danas. Meni je tužno i jadno bilo gledati kako poslanici pozicije idu u drugu prostoriju, zatvaraju se i u pola dva ujutro donose neke odluke", rekao je crnadak.

Osvrćući se na optužbe da opozicija ruši institucije, Crnadak je rekao da institucije ruši SNSD i njegova vlast.

"Sve su stavili pod svoju kontrolu. Recite mi samo jednu instituciju koja nije pod direktnom njihovom kontrolom.", rekao je Crnadak.

(BN)
(Foto: Nezavisne)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

PDP

23.10.2017 09:18

Koliko je svima nama poznato vlast se dobija na izborima, vi ste osvojili većinu, valjda,na BIH nivou a SNSD na republičkom nivou. Narodu je jasno da tuže ne cvjetaju ni u vašem taboru,tako da se menite šuplje priče! Izbori će pokazati ko je sta i koliko zaslužio! A pištaljke dajte djeci!

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2017 10:24

SNSD botovi, vidimo da ste dobili novu temu od sefova ... PISTALJKE. Samo naprijed ali da znate da ste gotovi.

Name

VRS

23.10.2017 11:57

A kako vi dodjoste na vlast, sa dva poslanika i jednom traktorskom prikolicom glasaca ??? Zaboraviste!!! Vi da pricate kako se dolazi na vlast...pa malo je reci da ste smijsni. pa ako ste tako uvjereni u pobijedu sto neraspisete vanredne izbore, pa narod sta odluci!!! Vi znate da nemate podrsku kakvu mislite, a vasi rezultati rada su ekonomski slom RS i lazni patriotizam, unistene tri banke, zdravstvo, skolstvo, penzioni fond, prezaduzenost RS, odlazak omladine sa ovi prostora, RS ostaje bez naj vrednije sto ima a to su njeni gradjani koji vise ne odlaze nego bijeze da se nikad nevrate... eee to je rezultat ovog rezima koji da ima i malo morala sam bi podnio ostavku zbog nase dijece, ali vi znate sve ovo i kad tad ce vam kraj doci i odgovarati na stubu srama zbog svega sta uradiste na unistavanju RS i njeni institucija

Name

Re

23.10.2017 12:04

O cemu ti SZP pricas...kako ste prosli na lokalnim izborima..jesi to prespavao boga ti..kome vise mrsite m...kraj aut linije?

Name

naravno

23.10.2017 12:42

Pa naravno,doveo ih je NATO i Ameri na vlast,98 godina je za Srbe kobnaa,na žalost te godine je trebala Drbima sloga,ali ne imadosmo je.Dođoše ljudi sagnuše se zapadu bi im lijepa i ugpdna vlast,tužiše Srbe gdje su god imali dometa,dovedoše investitore bjelosvjetske kriminalce isisaše pare,zavolješe Čovića više od sopstvenog komšije i brata,napraviše državu BiH,a sada svako kriv osim njih.Sram vas bilo,znate li koga služite.

Name

Tašun tašun tanana

23.10.2017 09:22

Šuplja priča, a onaj bi da bude predsjednik?! Funny! I ja hoću da budem zvijezda Granda, ali nemam talenta, i sta da radim? Možda da uzmem pistaljku, možda me tad primjete?!

ODGOVORITE
Name

Aco

23.10.2017 10:43

A sto mislis da bi Vukota bio losiji predsjednik od Dodika. Manje bi krao sigorno

Name

re.tasun

23.10.2017 14:59

Smijesni likovi iz opozicije. Mile idemo dalje, ti najbolje odradjujes zadatak, do kraja.

Name

Dodik Željka

23.10.2017 10:53

Hoće li te Akcize više. :)

ODGOVORITE
Name

Šator,pivo i ćevapi

23.10.2017 12:00

Dajte narodu AKCIZA, vidite da "većina" misli da se nešto partijski dijeli pred izbore.