Здовц: Најјачи смо у лиги, јачи и од Звезде!

"Разлика је што још нисмо постали екипа, а Звезда то јесте", рекао тренер Цедевите после дербија.

Кошарка 23.10.2017 | 13:45
Здовц: Најјачи смо у лиги, јачи и од Звезде!
После тешког периода и узастопних пораза у АБА Ииги и Еврокупу, Цедевита је у недељу дошла до даха.

Екипа Јуре Здовца савладала је Црвену звезду мтс у "јадранском" дербију и показала да је стала на ноге. Јунак тријумфа, центар Андрија Стипановић, остао је у финишу утакмице миран на линиј пенала и са четири везана поготка пресудио Београђанима.

"Била је ово веома важна утакмица за нас. После четири пораза заиграли смо под великим притиском, против великог противника. Правили смо грешке, они су погађали велике шутеве, али мислим да је у задњој четвртини пресудило то наше максимално залагање. Срећан сам због победе и надам се да ће нам ово мало окренути ситуацију и да ће поћи на боље", рекао је искусни кошаркаш, повратник у ове крајеве после четири године проведене у Турској.

Стипановић је у претпоследњем минуту, при Звездином вођству, изнудио пети фаул Бранка Лазића због којег су се Београђани гласно бунили. Потом је стао на црту и оба пута пробацио лопту кроз мрежицу, као и у последњем минуту.

"Не волим о томе причати, али радим сваког дана напорно на бацањима. Мало сам променио технику, Мики Старчевић остаје са мном после сваког тренинга и верујем у себе да могу да погодим. То је чиста концентрација, имао сам проблема у каријери, сад то не видим као проблем. Промашим - промашим, вежбам сваког дана и врати се, хвала богу", додао је Стипановић.

Тренер Цедевите Јуре Здовц захвалио је на честиткама и назвао победу веома важном. 

Словеначки стручњак посебно је истакао значај шута Огњена Добрића за три из ћошка, којим је Звезда могла поново да поведе на почетку последњег минута.

"Кад је остао сам рекао сам у себи 'Уђе, сто посто'", насмејао се Здовц, па наставио озбиљније:

"Мислим да смо најјача екипа у лиги и то морамо показати. Имамо тежак распоред, имамо неких проблемчића у екипи, још неки играчи стављају себе испред екипе, што ми највише смета, али можда би сада могло да буде боље".

На додатно питање - да ли мисли да је његов тим јачи и од Звезде, Словенац је потврдно климнуо главом.

"Да, јесмо... Рекао сам да још не 'осећам' екипу, али имамо квалитет. Још нисмо постали екипа, а Звезда је екипа. Ми још нисмо тим и имамо масу проблема. Рекао сам већ да неки појединци стављају себе испред екипе и то се види кад их измениш, по реакцијама... Ту имамо највећи проблем"; додао је Здовц.

Као једног од одлучујућих играча дербија он је истакао плејмејкера Тонија Катића, који је почетком сезоне имао проблема са повредом.

"Слушајте, око Тонија не спавам већ пар дана. Тони је у суштини носио целе наше припреме и играли смо добро, играли смо одбрану, организовано. Кад је осетио бол, кад 14 дана није тренирао и кад није био у ритму почели смо да губимо. Сад се вратио и на тренингу делује феноменално. И на утакмици у Сињу је био феноменалан. Он је мој тип играча, игра одбрану, руке су му ту, 'чита'. Играмо кад он игра, али требало је и Рока ставити у ритам, Черија, ту је маса проблема... Зато сам одлучио да му морам дати шансу чак и да изгубим, па ћу макар знати зашто изгубим. То се можда показало као пресудно и позитивно је деловало на остале играче", додао је Здовц, чији ће тим следећи меч играти против Андоре, у среду, у Загребу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар