Zdovc: Najjači smo u ligi, jači i od Zvezde!

"Razlika je što još nismo postali ekipa, a Zvezda to jeste", rekao trener Cedevite posle derbija.

Košarka 23.10.2017 | 13:45
Zdovc: Najjači smo u ligi, jači i od Zvezde!
Posle teškog perioda i uzastopnih poraza u ABA Iigi i Evrokupu, Cedevita je u nedelju došla do daha.

Ekipa Jure Zdovca savladala je Crvenu zvezdu mts u "jadranskom" derbiju i pokazala da je stala na noge. Junak trijumfa, centar Andrija Stipanović, ostao je u finišu utakmice miran na linij penala i sa četiri vezana pogotka presudio Beograđanima.

"Bila je ovo veoma važna utakmica za nas. Posle četiri poraza zaigrali smo pod velikim pritiskom, protiv velikog protivnika. Pravili smo greške, oni su pogađali velike šuteve, ali mislim da je u zadnjoj četvrtini presudilo to naše maksimalno zalaganje. Srećan sam zbog pobede i nadam se da će nam ovo malo okrenuti situaciju i da će poći na bolje", rekao je iskusni košarkaš, povratnik u ove krajeve posle četiri godine provedene u Turskoj.

Stipanović je u pretposlednjem minutu, pri Zvezdinom vođstvu, iznudio peti faul Branka Lazića zbog kojeg su se Beograđani glasno bunili. Potom je stao na crtu i oba puta probacio loptu kroz mrežicu, kao i u poslednjem minutu.

"Ne volim o tome pričati, ali radim svakog dana naporno na bacanjima. Malo sam promenio tehniku, Miki Starčević ostaje sa mnom posle svakog treninga i verujem u sebe da mogu da pogodim. To je čista koncentracija, imao sam problema u karijeri, sad to ne vidim kao problem. Promašim - promašim, vežbam svakog dana i vrati se, hvala bogu", dodao je Stipanović.

Trener Cedevite Jure Zdovc zahvalio je na čestitkama i nazvao pobedu veoma važnom. 

Slovenački stručnjak posebno je istakao značaj šuta Ognjena Dobrića za tri iz ćoška, kojim je Zvezda mogla ponovo da povede na početku poslednjeg minuta.

"Kad je ostao sam rekao sam u sebi 'Uđe, sto posto'", nasmejao se Zdovc, pa nastavio ozbiljnije:

"Mislim da smo najjača ekipa u ligi i to moramo pokazati. Imamo težak raspored, imamo nekih problemčića u ekipi, još neki igrači stavljaju sebe ispred ekipe, što mi najviše smeta, ali možda bi sada moglo da bude bolje".

Na dodatno pitanje - da li misli da je njegov tim jači i od Zvezde, Slovenac je potvrdno klimnuo glavom.

"Da, jesmo... Rekao sam da još ne 'osećam' ekipu, ali imamo kvalitet. Još nismo postali ekipa, a Zvezda je ekipa. Mi još nismo tim i imamo masu problema. Rekao sam već da neki pojedinci stavljaju sebe ispred ekipe i to se vidi kad ih izmeniš, po reakcijama... Tu imamo najveći problem"; dodao je Zdovc.

Kao jednog od odlučujućih igrača derbija on je istakao plejmejkera Tonija Katića, koji je početkom sezone imao problema sa povredom.

"Slušajte, oko Tonija ne spavam već par dana. Toni je u suštini nosio cele naše pripreme i igrali smo dobro, igrali smo odbranu, organizovano. Kad je osetio bol, kad 14 dana nije trenirao i kad nije bio u ritmu počeli smo da gubimo. Sad se vratio i na treningu deluje fenomenalno. I na utakmici u Sinju je bio fenomenalan. On je moj tip igrača, igra odbranu, ruke su mu tu, 'čita'. Igramo kad on igra, ali trebalo je i Roka staviti u ritam, Čerija, tu je masa problema... Zato sam odlučio da mu moram dati šansu čak i da izgubim, pa ću makar znati zašto izgubim. To se možda pokazalo kao presudno i pozitivno je delovalo na ostale igrače", dodao je Zdovc, čiji će tim sledeći meč igrati protiv Andore, u sredu, u Zagrebu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar