ГРЧ - Горело у Пиреју: Гол у диму срушио ПАОК!

Олимпијакос победио у дербију и приближио се лидеру на бод.  Олимпијакос се вратио у живот - Енгелс срушио ПАОК у дербију! Пријовић био стартер за госте, Ђурђевић и Здјелар ушли у финишу меча код домаћина.

Фудбал 23.10.2017 | 11:00
ГРЧ - Горело у Пиреју: Гол у диму срушио ПАОК!
Првенство Грчке закувало се у ватри Пиреја.

Олимпијакос је у недељу дочекао ПАОК и у (традиционалном) присуству само домаћих навијача остварио важну победу - 58. у 119. међусобној утакмици најљућих ривала.

Стрелац јединог гола на утакмици био је дефанзивац Бјорн Енгелс у 51. минуту. Белгијанац је искористио гужву и слабу видљивост од дима да из близине "ћушне" лопту у мрежу гостију из Солуна.

ОЛИМПИЈАКОС - ПАОК 1:0 (0:0)

Иако су у протоколу била написана четири имена српских играча, цео меч је одиграо само један - Александар Пријовић. Херој пласмана Србије на Мундијал играо је за госте од почетка до краја, али није успео да постигне и осми гол за Солуњане ове сезоне.

Са друге стране, тренер домаћих Такис Лемонис уврстио је тројицу српских интернационалаца међу резерве, а шансу је пружио само Саши Здјелару, који је у 86. минуту заменио Костаса Фортуниса. Цео меч са клупе домаћих одгледали су Јагош Вуковић и Урош Ђурђевић.

Погледајте гол одлуке у Пиреју.



Пиреј је био на ногама и дочекао је победу у дербију са ПАОК-ом која га потпуно враћа у трку за титулу шампиона Грчке. Црвено-бели су у утакмици осмог кола славили са 1:0 и сада су у групи екипа које деле друго место на табели.

Једини погодак на утакмици постигао је Бјорн Енгелс у 51. минуту када се најбоље снашао у једној прилично конфузној ситуацији у пред голом гостију из Солуна.

Тек од тог тренутка ПАОК је предвођен Александром Пријовићем кренуо озбиљније да напада. А у последњих 15 минута меча на Караискакију била је то права опсада гола Силвија Протоа.

Уз одређену дозу среће и захваљујући прилично доброј концентрацији, одбрана Олимпијакоса је издржала те налете, па је славље домаћих могло да почне када је судија Коминис означио крај после чак шест минута надокнаде.

Урош Ђурђевић добио је шансу да заигра тек у 88. минуту, Саша Здјелар ушао је у 86, а Јагош Вуковић остао је на клупи за резервне играче.

Није то била утакмица која је оправдала епитет дербија, али је Олимпијакос стигао до три веома важна бода у борби за титулу и подизање самопоуздања. 

Бранилац титуле се овом победом примакао ПАОК-у, лидеру, на само бод заостатка, колико су од екипе Развана Луческуа удаљена још три тима - АЕК, Паниониос и Левадијакос, међу којима Атињани имају и одиграну утакмицу мање и шансу да у понедељак постану лидери.

Табела: ПАОК 15, АЕК (-1) 14, Олимпијакос 14, Паниониос 14, Левадијакос 14, Атромитос (-1) 13, Панатинаикос 10, Ксанти 10, Јанина 10, Керкира 9, Панаитоликос 8, Ламија 8, Лариса 6, Платанијас 6, Астерас Триполис 6, Аполон 6.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар