GRČ - Gorelo u Pireju: Gol u dimu srušio PAOK!

Olimpijakos pobedio u derbiju i približio se lideru na bod.  Olimpijakos se vratio u život - Engels srušio PAOK u derbiju! Prijović bio starter za goste, Đurđević i Zdjelar ušli u finišu meča kod domaćina.

Fudbal 23.10.2017 | 11:00
GRČ - Gorelo u Pireju: Gol u dimu srušio PAOK!
Prvenstvo Grčke zakuvalo se u vatri Pireja.

Olimpijakos je u nedelju dočekao PAOK i u (tradicionalnom) prisustvu samo domaćih navijača ostvario važnu pobedu - 58. u 119. međusobnoj utakmici najljućih rivala.

Strelac jedinog gola na utakmici bio je defanzivac Bjorn Engels u 51. minutu. Belgijanac je iskoristio gužvu i slabu vidljivost od dima da iz blizine "ćušne" loptu u mrežu gostiju iz Soluna.

OLIMPIJAKOS - PAOK 1:0 (0:0)

Iako su u protokolu bila napisana četiri imena srpskih igrača, ceo meč je odigrao samo jedan - Aleksandar Prijović. Heroj plasmana Srbije na Mundijal igrao je za goste od početka do kraja, ali nije uspeo da postigne i osmi gol za Solunjane ove sezone.

Sa druge strane, trener domaćih Takis Lemonis uvrstio je trojicu srpskih internacionalaca među rezerve, a šansu je pružio samo Saši Zdjelaru, koji je u 86. minutu zamenio Kostasa Fortunisa. Ceo meč sa klupe domaćih odgledali su Jagoš Vuković i Uroš Đurđević.

Pogledajte gol odluke u Pireju.



Pirej je bio na nogama i dočekao je pobedu u derbiju sa PAOK-om koja ga potpuno vraća u trku za titulu šampiona Grčke. Crveno-beli su u utakmici osmog kola slavili sa 1:0 i sada su u grupi ekipa koje dele drugo mesto na tabeli.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Bjorn Engels u 51. minutu kada se najbolje snašao u jednoj prilično konfuznoj situaciji u pred golom gostiju iz Soluna.

Tek od tog trenutka PAOK je predvođen Aleksandrom Prijovićem krenuo ozbiljnije da napada. A u poslednjih 15 minuta meča na Karaiskakiju bila je to prava opsada gola Silvija Protoa.

Uz određenu dozu sreće i zahvaljujući prilično dobroj koncentraciji, odbrana Olimpijakosa je izdržala te nalete, pa je slavlje domaćih moglo da počne kada je sudija Kominis označio kraj posle čak šest minuta nadoknade.

Uroš Đurđević dobio je šansu da zaigra tek u 88. minutu, Saša Zdjelar ušao je u 86, a Jagoš Vuković ostao je na klupi za rezervne igrače.

Nije to bila utakmica koja je opravdala epitet derbija, ali je Olimpijakos stigao do tri veoma važna boda u borbi za titulu i podizanje samopouzdanja. 

Branilac titule se ovom pobedom primakao PAOK-u, lideru, na samo bod zaostatka, koliko su od ekipe Razvana Lučeskua udaljena još tri tima - AEK, Panionios i Levadijakos, među kojima Atinjani imaju i odigranu utakmicu manje i šansu da u ponedeljak postanu lideri.

Tabela: PAOK 15, AEK (-1) 14, Olimpijakos 14, Panionios 14, Levadijakos 14, Atromitos (-1) 13, Panatinaikos 10, Ksanti 10, Janina 10, Kerkira 9, Panaitolikos 8, Lamija 8, Larisa 6, Platanijas 6, Asteras Tripolis 6, Apolon 6.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar