Де Класикер: Ајакс растјерао навијаче Фејенорда!

Пет голова у дербију и четири лопте у мрежи домаћина.  И кад имају шампионско знамење не знају са Ајаксом: Фајенорд разбијен! Тим из Амстердама лако славио у великом дербију - 4:1.

Фудбал 23.10.2017 | 10:00
Де Класикер: Ајакс растјерао навијаче Фејенорда!
Холандија је застала, као увек када је "Де Класикер" и видела узбудљиву победу Ајакса на стадиону највећег ривала!

ФЕЈЕНОРД - АЈАКС 1:4 (0:0)!

Гости из Амстердама дошли су на терен браница титуле, где се овог поподнева одлучивало неколико ствари:

- ко ће избити на друго место, са пет поена мање од лидера, ПСВ-а;
- ко ће свом клубу и граду донети јак аргумент у навијачким расправама, бар до 21. јануара, када ће се ови тимови поново срести.

Коначни епилог био је јасан и призором са трибина, јер су се трибине "Де Кајпа" празниле и пре краја дербија!

После незанимљивог првог дела (0:0), исход је практично одлучен за 21 минут наставка, а "копљаници" су на крају још два пута проболи већ савладаног ривала.

Легендарни Клас Хунтелар довео је госте у вођство после пет минута наставка, мирном егзекуцијом на додавање Бразилца Давида Нереса - данас троструког асистента!

Одговор домаћих био је брз и жесток, па их ни неискоришћени пенал "деветке" Фејенорда Николаја Јоргенсена није зауставио. Високи Данац брзо се искупио, асистенцијом за пројектил Јенса Торнстре под пречку Ајакса у 58. минуту.

Док су сви на стадиону очекивали драматичан крај, екипа из Амстердама је рутински постигла још ТРИ гола!

Каспер Долберг утишао је гледалиште у 72. минуту завршивши експресну акцију Ајакса за 1:2 и тако наговестио како ће се меч завршити. Фејенорд није имао снаге за још један налет, па су Де Јонг и поново Долберг головима у 89. и 90. минуту заокружили најубедљивији тријумф у овом ривалству од 2010!

Последњи пут је било 4:1 такође за Ајакс и такође на "Де Кајпу", у мају 2010. године.

Колико је ово тежак период за екипу Ђованија Ван Бронкхорста показују и резултати његовог тима у последњих осам дана - реми против Цволеа (0:0), пораз од Шахтјора (1:2) и пораз од Ајакса (1:4). На све то, шампион Холандије заостаје чак осам бодова за ПСВ-ом...

И кад на грудима има шампионско знамење Фајенорд не зна са Ајаксом. Прошле је више од две године од када су се на Кајпу последњи пут радовали после судара са великим и мрским ривалима из Амстердама.

Данас су навијачи клуба из највеће холандске луке отишли кућама бесни и фрустрирани: Фајенорд - Ајакс 1:4. Могло је још која лопта да заврши иза леђа голмана домаћина Бреда Џонса.

Можда је рано за такве констатације, али данашњим поразом потонуле су и Фајнардове наде о одбрани шампионске титуле. Није то онај исти тим од прошле године, видело се то и на неким мечевима Лиге шампиона.

Фајенорд је одиграо солидно прво полувреме, али је у другом убијао сам себе. Играо се 50.минут када је Асмбрабат катастрофално погрешио, поконио лопту Копљаницима, уследио је пас ка Хунтерлару и сигурна реализација.

Били су то тренуци великог набоја у Ротердаму. Да ово неће бити Фајенордов дан могло се наслутити у 56.минуту када је Јоргансен промашио пенал. Изједначење Торнстре донело је само инстант весеље на тирбинама Кајпа.

Ајаксов стручни штаб поставио је све како треба. Осетио је и ко може да буде џелат Фајнордових шампионских амбиција. Тренер Копљаника Марсел Кајзер убацио је у игру Долберга и де Јонга. Они су били отров за последњу линију Фајенорда.

Управо је Долберг размонтирао Фајнорд и голом у 72.минуту најавио коначног победника. Он и поменути Де Јонг имали су задатак да подебљају тријумф великана из Амстердама.

Ајакс у последња три меча има исто толико тријумфа и бруталну гол разлику - 12:1.

ЕРЕДИВИЗИЈА - 9 КОЛО:

Петак
Гронинген - Виљем ИИ 0:1 (0:1)
/Фран Сол 88/

Субота
НАЦ Бреда - Цволе 0:2 (0:1)
/Вам Полен 45+3, Сајмак 82/

Ексцелзиор - Спарта 1:1 (0:0)
/Масоп 54 - Гудвин 86/

ВВВ Венло - Ден Хаг 0:1 (0:0)
/Фалкенбург 67/

Твенте - Рода 3:0 (1:0)
/Асаиди 26пен, 57, Бијен 73/

Недеља
ПСВ - Хераклес 3:0 (1:0)
/Лозано 18, Ван Гинкел 78, 90+1/

АЗ Алкмар - Утрехт 3:0 (1:0)
/Копмајнерс 21, Јаханбакш 52, Оверем 80/

Фајенорд - Ајакс 1:4 (0:0)
/Торнстра 58 - Хунтелар 50, Долберг 72 и 90, Де Јонг 89/

Херенвен  - Витесе 0:4 (0:2)
/Рашица 17, Линсен 36, Фор 50, Матавж 72/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар