Ф1: Хамилтон славио у САД, на девет бодова од титуле!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци Формуле 1 за Велику награду САД у Остину, у Тексасу и примакао се освајању четврте шампионске титуле.

Остали спортови 23.10.2017 | 00:47
Ф1: Хамилтон славио у САД, на девет бодова од титуле!
Хамилтон је остварио 62. победу у каријери, девету у сезони, а пету на стази у Остину. Он је трку завршио за сат, 33 минут, 50,993 секунде.

.Он је стекао 66 бодова предности над Себастијаном Фетелом из Ферарија и за освајање шампионске титуле потребно му је да заузме бар пето место у наредној трци у Мексику, без обзира на Фетелов резултат. 

Друго место заузео је Себастијан Фетел из Ферарија, ;а трећи је био његов клупски колега Кимки Раиконен. Макс Верстапен из Ред Була је обишао Раиконена у последњем кругу и преузео треће место, али је због тога што је са сва четири точка изашао са стазе, кажњен додавањем пет секунди на резултат и пао је на четврто место у генералном пласману. 

Пети је био Валтери Ботас из Мерцедеса, а шесто место заузео је возач Форс Индије Естебан Окон. Бодове су освојили још Карлос Саинц из Реноа, Серхио Перес из Форс Индије, возач Вилијамса Фелипе Маса и Данил Квјат из екипе Торо Росо. 

Наредна трка у шампионату Формуле 1 вози се у недељу, 29. октобра, за Велику награду Мексика.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар