Зашто сам остао у Олимпијакосу?!

Зато што су тренер и саиграчи показали колико верују у мене! „Током досадашње каријере у Олимпијакосу, сваки корак који сам направио био је сигуран. Дошао сам као трећи центар, а онда сам изградио пут до теоретског места другог центра, да бих онда фактички постао и први центар у својој 23. години у тако великом клубу какав је Олимпијакос“, каже млади српски центар.

Кошарка 23.10.2017 | 21:45
Зашто сам остао у Олимпијакосу?!
Када је стигао у Пиреј лета 2015. године, Никола Милутинов је иза себе имао две евролигашке сезоне у Партизану, где је и израстао у великог талента. Ипак, био му је потребан нови корак у каријери, да окрене лист и подигне улог. Изабрао је Олимпијакос и дефинитивно није погрешио. 

Чак и када није добијао минутажу, када је био тек трећи избор у систему Јаниса Сфајропулоса, Милутинов је био стрпљив и чекао је свој моменат. Уграбио га је прошле сезоне, откад је практично израстао у првог центра црвено-белих, да би ове такмичарске године постао један од незамењивих шрафова у систему грчког великана.

„Током досадашње каријере у Олимпијакосу, сваки корак који сам направио био је сигуран. Дошао сам као трећи центар, а онда сам изградио пут до теоретског места другог центра, да бих онда фактички постао и први центар у својој 23. години у тако великом клубу какав је Олимпијакос. Јако сам срећан и уживам у својој улози у тиму. Знам да ме тренер подржава и на терену видим да ми саиграчи верују. Искрено желим да истакнем њихову подршку и веру у мене. Увек се трудим да пружим свој максимум и помогнем друговима на терену“, почиње Милутинов разговор за угледни грчки сајт Спорт 24.

Он тврди да је велики утицај на његов развој имало искуство које је стицао свих ових година.

„Више искуства, више самопоуздања и боље ментално стање када играм. Желим да уграбим шансу која ми је пружена. Сви у тиму се труде да ме учине бољим, на сваком тренингу, на свакој утакмици. Некада је добро, некад није, али увек дајем све од себе“.

Због тога тренер Јанис Сфајропулос и види Милутинова као првог центра.

„С тренером имам одличну комуникацију и увек радим оно што он жели од мене. Ако жели од мене да помажем више у скоку, ја ћу то да урадим. Ако жели да постижем више поена, ја ћу и то да радим. Ако тражи од мене да играм агресивну одбрану и направим свих пет фаулова и то ћу да урадим. Ја сам тимски играч, то је моја филозофија. Ове године од мене тражи да пружим све од себе. Од мене тражи да преузмем већу иницијативу у нападу, да будем сигурнији на скоку, да користим своју висину у рекету и наравно - да играм добру одбрану. Тренутно радим на томе да побољшам игру у пик'н'ролу“.

Као и протеклих и ове године Олимпијакос муче бројне повреде, што додатно отежава посао...

„Јесте, тешко је, јер мораш да радиш још више како би се припремио за тренинг и утакмице. Превише је повређених од почетка сезоне, а неколико нам и даље фали. Нисмо још успели да тренирамо у пуном саставу. Изгубили смо Кима Тилија, који нам је давао снагу и висину у рекету. Имамо неколико нових играча у тиму и још се нису уклопили потпуно у систем. Фале нам главни играчи, али радимо јако. Морамо да играмо и за повређене саиграче, да се боримо, као што се отпочетка боримо. Сада чекамо да се повређени играчи врате“.

Открио је Милутинов и који су разлози иза продужетка сарадње са Олимпијакосом до јуна 2020. године.

„Велика је част за мене што ћу и даље играти у овако великом тиму, који је играо у четири финала у последњих шест година. Посебно јер је показао велику веру у мене. То је нешто што ме покреће, што ми се свиђа. Зато ми и јесте драго што сам продужио уговор до 2020. године. Сада морам да оправдам велика очекивања оних који верују у мене. Морам још да радим, да их учиним поносним и будем играч какав Олимпијакос жели у тиму. Био сам срећан када су ми понудили продужетак сарадње, као што сам срећан што сам потписао уговор“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар