Стижу Стојадиновић и ''странац селектор'', иду Муслин и Буња?!

Стојадиновић мења Буњевчевића као увод за Муслинову смену? Опција је и странац на клупи Орлова! Све је извесније да актуелни селектор неће водити екипу у Русији.

Фудбал 23.10.2017 | 22:30
Стижу Стојадиновић и ''странац селектор'', иду Муслин и Буња?!
Београдском чаршијом све гласније бруји: селектору Славољубу Муслину и спортском директору ФСС Горану Буњевчевићу по свему судећи су одбројани дани на Теразијама, без обзира на то што први човек српске куће фудбала Славиша Кокеза тврди да се о променама није још разговарало, те да ће то бити тема на састанку Извршног одбора Савеза.

И заиста, одлука није дефинитивна, али по фудбалским кулоарима није никаква тајна да се круг Муслинових противника у ФСС проширио, иако је искусни стратег успео да репрезентацију после осмогодишњег поста одведе на неко велико такмичење пласиравши се на Светско првенство у Русију.

Новинари су му "замерали" углавном само на непозивању Сергеја Милинковић Савића, али много је оних чији се глас у српском фудбалу чује, а којима је изнад свега сметала игра Орлова у квалификацијама због чега су вољни за рокаду за кормилом. Увод у Муслиновусмену тако би представљао растанак са спортским директором Буњевчевићем, који је био најгласнији у одбрани селекторовог рада. Уместо њега, прохујала је гласина, улогу спортског директора намењена је Зорану Стојадиновићу, који је и ту функцију обављао и у Црвеној звезди. Један од најближих сарадника и тада му је био Славиша Кокеза.

Јасно, бити спортски директор у клубу и у репрезентацији два су сасвим различита појма, али понеки закључак је могуће извести. На пример, Стојадиновић је у Љутице Богдана за тренера довео Рикарда Са Пинта, а и иначе је све време заговарао довођење странца за шефа струке.

Према нашим информацијама, странац на месту тренера, само сада националног тима, поново је актуелна тема. Не на Топчидерском брду, већ на Теразијама. Била је и пре но што је градом пострујала вест о Стојадиновићу на месту спортског директора. Опција да Драган Стојковић Пикси преузме репрезентацију јесте постојала, али не делује као реална.

Није наравно искључено ни да Муслин остане на челу мундијалског каравана, али судећи према информацијама које стижу од људи упознатих са збивањима у ФСС нису претерано велике. Сам селектор није желео да коментарише све ове спекулације. Уосталом, није на њему ни да прича, јер он ни не одлучује. Одлучује ФСС.

И ФСС сноси одговорност ако погреши при одлуци. А мало се пута дешавало да селектор буде смењен упркос успеху у квалификацијама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србија

23.10.2017 22:06

Муслин је Цар за друге и .

ОДГОВОРИТЕ