Stižu Stojadinović i ''stranac selektor'', idu Muslin i Bunja?!

Stojadinović menja Bunjevčevića kao uvod za Muslinovu smenu? Opcija je i stranac na klupi Orlova! Sve je izvesnije da aktuelni selektor neće voditi ekipu u Rusiji.

Fudbal 23.10.2017 | 22:30
Stižu Stojadinović i ''stranac selektor'', idu Muslin i Bunja?!
Beogradskom čaršijom sve glasnije bruji: selektoru Slavoljubu Muslinu i sportskom direktoru FSS Goranu Bunjevčeviću po svemu sudeći su odbrojani dani na Terazijama, bez obzira na to što prvi čovek srpske kuće fudbala Slaviša Kokeza tvrdi da se o promenama nije još razgovaralo, te da će to biti tema na sastanku Izvršnog odbora Saveza.

I zaista, odluka nije definitivna, ali po fudbalskim kuloarima nije nikakva tajna da se krug Muslinovih protivnika u FSS proširio, iako je iskusni strateg uspeo da reprezentaciju posle osmogodišnjeg posta odvede na neko veliko takmičenje plasiravši se na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Novinari su mu "zamerali" uglavnom samo na nepozivanju Sergeja Milinković Savića, ali mnogo je onih čiji se glas u srpskom fudbalu čuje, a kojima je iznad svega smetala igra Orlova u kvalifikacijama zbog čega su voljni za rokadu za kormilom. Uvod u Muslinovusmenu tako bi predstavljao rastanak sa sportskim direktorom Bunjevčevićem, koji je bio najglasniji u odbrani selektorovog rada. Umesto njega, prohujala je glasina, ulogu sportskog direktora namenjena je Zoranu Stojadinoviću, koji je i tu funkciju obavljao i u Crvenoj zvezdi. Jedan od najbližih saradnika i tada mu je bio Slaviša Kokeza.

Jasno, biti sportski direktor u klubu i u reprezentaciji dva su sasvim različita pojma, ali poneki zaključak je moguće izvesti. Na primer, Stojadinović je u Ljutice Bogdana za trenera doveo Rikarda Sa Pinta, a i inače je sve vreme zagovarao dovođenje stranca za šefa struke.

Prema našim informacijama, stranac na mestu trenera, samo sada nacionalnog tima, ponovo je aktuelna tema. Ne na Topčiderskom brdu, već na Terazijama. Bila je i pre no što je gradom postrujala vest o Stojadinoviću na mestu sportskog direktora. Opcija da Dragan Stojković Piksi preuzme reprezentaciju jeste postojala, ali ne deluje kao realna.

Nije naravno isključeno ni da Muslin ostane na čelu mundijalskog karavana, ali sudeći prema informacijama koje stižu od ljudi upoznatih sa zbivanjima u FSS nisu preterano velike. Sam selektor nije želeo da komentariše sve ove spekulacije. Uostalom, nije na njemu ni da priča, jer on ni ne odlučuje. Odlučuje FSS.

I FSS snosi odgovornost ako pogreši pri odluci. A malo se puta dešavalo da selektor bude smenjen uprkos uspehu u kvalifikacijama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbija

23.10.2017 22:06

Muslin je Car za druge i .

ODGOVORITE