Карлос Моја: Не отписујте Новака!

Тренер Рафе Надала и жива легенда тениса јасан у одбрани Ђоковића.

Тенис 24.10.2017 | 18:30
Карлос Моја: Не отписујте Новака!
Када су крајем прошле године многи “познаваоци” тениса и спорта изјављивали да су Роџер Федерер и Рафаел Надал, који су тада паузирали због повреда и имали проблема са формом, практично завршили каријеру, мало њих је стало у одбрану две легенде.

А онда је дошла 2017. током које су Шпанац и Швајцарац освојили сва четири гренд слема и прегршт мастерса тако да сада чврсто држе прво и друго место АТП листе. Знајући то, права је глупост исто учинити када се прича о врхунским тенисерима који тренутно паузирају, а међу којима је и Новак Ђоковић. Али, људи ипак причају да је Србин готов и да је прошло његово “златно доба”.

Занимљиво је да је поново на овакве и сличне подметачине реаговао неко из штафаРафаела Надала. Пре је то углавном био његов доскорашњи тренер и стриц Тони, а сада је улогу “бранитеља Нолета” , али и тренера Рафе преузео Карлос Моја.

“Хоћу да укажем на једну ствар, а то је ниподаштавање врхунских тенисера, па тако у Шпанији имате анти-надалисте, у швајцарској анти-федереристе итд. И многи ти мрзитељи, али и такозвани стручњаци говорили су да су њих двојица готови. А сада раде исто и са Новаком. Кад би ми у врху тениса размишљали као и ти “стручњаци” то би била би велика, велика грешка. То би било идиотски! Верујете ми, нико на туру не мисли да се Ђоковић неће вратити у пуној снази и наставити тамо где је стао”, изјавио је за шпански Ел Паис некадашњи први рекет света и победник Ролан Гароса.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар