Karlos Moja: Ne otpisujte Novaka!

Trener Rafe Nadala i živa legenda tenisa jasan u odbrani Đokovića.

Tenis 24.10.2017 | 18:30
Karlos Moja: Ne otpisujte Novaka!
Kada su krajem prošle godine mnogi “poznavaoci” tenisa i sporta izjavljivali da su Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su tada pauzirali zbog povreda i imali problema sa formom, praktično završili karijeru, malo njih je stalo u odbranu dve legende.

A onda je došla 2017. tokom koje su Španac i Švajcarac osvojili sva četiri grend slema i pregršt mastersa tako da sada čvrsto drže prvo i drugo mesto ATP liste. Znajući to, prava je glupost isto učiniti kada se priča o vrhunskim teniserima koji trenutno pauziraju, a među kojima je i Novak Đoković. Ali, ljudi ipak pričaju da je Srbin gotov i da je prošlo njegovo “zlatno doba”.

Zanimljivo je da je ponovo na ovakve i slične podmetačine reagovao neko iz štafaRafaela Nadala. Pre je to uglavnom bio njegov doskorašnji trener i stric Toni, a sada je ulogu “branitelja Noleta” , ali i trenera Rafe preuzeo Karlos Moja.

“Hoću da ukažem na jednu stvar, a to je nipodaštavanje vrhunskih tenisera, pa tako u Španiji imate anti-nadaliste, u švajcarskoj anti-federeriste itd. I mnogi ti mrzitelji, ali i takozvani stručnjaci govorili su da su njih dvojica gotovi. A sada rade isto i sa Novakom. Kad bi mi u vrhu tenisa razmišljali kao i ti “stručnjaci” to bi bila bi velika, velika greška. To bi bilo idiotski! Verujete mi, niko na turu ne misli da se Đoković neće vratiti u punoj snazi i nastaviti tamo gde je stao”, izjavio je za španski El Pais nekadašnji prvi reket sveta i pobednik Rolan Garosa.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar