ЛЕ - бројке: Партизан најчешће у "тучи", Звезди највише жутих!

Занимљива статистика прва три кола Лиге Европе. . .

Фудбал 20.10.2017 | 23:00
ЛЕ - бројке: Партизан најчешће у "тучи", Звезди највише жутих!
Групна фаза Лиге Европе налази се на тачно пола пута. После одиграна три кола, српски представници и даље имају шансе да се изборе за наредну фазу, с тим да се у обе групе већ може претпоставити ко ће заузети прво место, па је у оптицају само друга позиција.

Црвена звезда је сакупила четири бода, колико и БАТЕ Борисов, што је пет мање од Арсенала, али и четири више од већ отписаног Келна, док је Партизан са два бода трећи у својој групи, иза кијевског Динама (седам) и Јанг Бојса (три), а изједначен са Скендербегом.

Лондонске "тобжије" један су од четири тима са максималним учинком. Уз Арсенал, девет бодова имају још Зенит, Лацио и ФЦСБ. Попут Келна, "на нули" је још само Вардар.

Највише голова у прва три кола, по 11, постигли су играчи Зенита и Реал Сосиједада (3,67 по мечу), а противничку мрежу није затресао једино Макаби Тел Авив. Најчешће су капитулирали фудбалери Аустрије из Беча, 10 пута (3,33 гола по мечу), док је голман шведског Естерсунда једини несавладан у досадашњем току такмичења.

Фудбалери Звезде постигли су два гола и примили исто толико, док су Партизанови дали три, а примили четири.

Са 48 шутева ка противничком голу, црвено-бели се налазе при врху листе коју је објавила УЕФА, а на којој предњаче играчи Реал Сосиједада (66). Црно-бели су у доњем делу, са 27 покушаја да савладају противничке голмане, што је шест више од најлошије рангираних играча португалске Виторије.

Партизан је при дну, на претпоследњем месту, и када је у питању проценат успешних додавања - 77 одсто. У том сегменту једино је лошија Славија из Прага са 74 одсто. Црвена звезда има 80% успешности, а најпрецизнији су играчи Нице са чак 92%.

Екипа Мирослава Ђукића је, уз Лудогорец, дозволила највише корнера својим противницима - 22, а извела их је дупло мање - 11. Црвено-бели су извели 16 корнера и бранили се од истих идентичан број пута.

Када је у питању недисциплина, наши клубови су ту при врху.

Партизан предњачи по броју скривљених фаулова (66), али и изнуђених (74), док су Звездиним играчима најчешће показивани жути каратони - 11 пута, уз један црвени. Занимљиво, црвено-бели су и поред тога у доњем делу листе по броју направљених фаулова - 31, а изнудили су их 36.

ГРУПА Б: Динамо Кијев 7, Јанг Бојс 3, Партизан 2, Скендербег 2.

Распоред до краја: Партизан - Секндербег, Јанг Бојс - Динамо Кијев (2. новембар), Партизан - Јанг Бојс, Скендербег - Динамо Кијев (23. новембар), Динамо Кијев - Партизан, Јанг Бојс - Скендербег (7. децембар).

ГРУПА Х: Арсенал 9, Црвена звезда 4, БАТЕ Борисов 4, Келн 0.

Распоред до краја: Арсенал - Звезда, Келн - БАТЕ (2. новембар), БАТЕ - Звезда, Келн - Арсенал (23. новембар), Звезда - Келн, Арсенал - БАТЕ (7. децембар).

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар