LE - brojke: Partizan najčešće u "tuči", Zvezdi najviše žutih!

Zanimljiva statistika prva tri kola Lige Evrope. . .

Fudbal 20.10.2017 | 23:00
LE - brojke: Partizan najčešće u "tuči", Zvezdi najviše žutih!
Grupna faza Lige Evrope nalazi se na tačno pola puta. Posle odigrana tri kola, srpski predstavnici i dalje imaju šanse da se izbore za narednu fazu, s tim da se u obe grupe već može pretpostaviti ko će zauzeti prvo mesto, pa je u opticaju samo druga pozicija.

Crvena zvezda je sakupila četiri boda, koliko i BATE Borisov, što je pet manje od Arsenala, ali i četiri više od već otpisanog Kelna, dok je Partizan sa dva boda treći u svojoj grupi, iza kijevskog Dinama (sedam) i Jang Bojsa (tri), a izjednačen sa Skenderbegom.

Londonske "tobžije" jedan su od četiri tima sa maksimalnim učinkom. Uz Arsenal, devet bodova imaju još Zenit, Lacio i FCSB. Poput Kelna, "na nuli" je još samo Vardar.

Najviše golova u prva tri kola, po 11, postigli su igrači Zenita i Real Sosijedada (3,67 po meču), a protivničku mrežu nije zatresao jedino Makabi Tel Aviv. Najčešće su kapitulirali fudbaleri Austrije iz Beča, 10 puta (3,33 gola po meču), dok je golman švedskog Estersunda jedini nesavladan u dosadašnjem toku takmičenja.

Fudbaleri Zvezde postigli su dva gola i primili isto toliko, dok su Partizanovi dali tri, a primili četiri.

Sa 48 šuteva ka protivničkom golu, crveno-beli se nalaze pri vrhu liste koju je objavila UEFA, a na kojoj prednjače igrači Real Sosijedada (66). Crno-beli su u donjem delu, sa 27 pokušaja da savladaju protivničke golmane, što je šest više od najlošije rangiranih igrača portugalske Vitorije.

Partizan je pri dnu, na pretposlednjem mestu, i kada je u pitanju procenat uspešnih dodavanja - 77 odsto. U tom segmentu jedino je lošija Slavija iz Praga sa 74 odsto. Crvena zvezda ima 80% uspešnosti, a najprecizniji su igrači Nice sa čak 92%.

Ekipa Miroslava Đukića je, uz Ludogorec, dozvolila najviše kornera svojim protivnicima - 22, a izvela ih je duplo manje - 11. Crveno-beli su izveli 16 kornera i branili se od istih identičan broj puta.

Kada je u pitanju nedisciplina, naši klubovi su tu pri vrhu.

Partizan prednjači po broju skrivljenih faulova (66), ali i iznuđenih (74), dok su Zvezdinim igračima najčešće pokazivani žuti karatoni - 11 puta, uz jedan crveni. Zanimljivo, crveno-beli su i pored toga u donjem delu liste po broju napravljenih faulova - 31, a iznudili su ih 36.

GRUPA B: Dinamo Kijev 7, Jang Bojs 3, Partizan 2, Skenderbeg 2.

Raspored do kraja: Partizan - Seknderbeg, Jang Bojs - Dinamo Kijev (2. novembar), Partizan - Jang Bojs, Skenderbeg - Dinamo Kijev (23. novembar), Dinamo Kijev - Partizan, Jang Bojs - Skenderbeg (7. decembar).

GRUPA H: Arsenal 9, Crvena zvezda 4, BATE Borisov 4, Keln 0.

Raspored do kraja: Arsenal - Zvezda, Keln - BATE (2. novembar), BATE - Zvezda, Keln - Arsenal (23. novembar), Zvezda - Keln, Arsenal - BATE (7. decembar).

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar