Нејмар на Месијевом вјенчању показао да нема стила!

Када вас неко позове на венчање, у најмању руку не очекује да ћете га искористити за причу о себи и саопштавање важних одлука - тим пре што се она на неки начин тицала великог броја присутних, приватно и професионално.

Фудбал 23.10.2017 | 00:00
Нејмар на Месијевом вјенчању показао да нема стила!
Свако ко осуђује Нејмара због тога што је отишао из Барселоне како би постао лидеру у Пари Сен Жермену пуца у празно.

Просто, свако има право да ради са својим животом оно што мисли да је најбоље за њега, а и Барса је добила обештећење дупло јаче од тада рекордног у светском фудбалу. Деценије су морале да прођу да би неко за некога платио 100 милиона евра, а онда је у једном дану на нечији рачун легло 222.

То је фудбал данас – посао.

Фудбалери не би смели да буду критиковани због трансфера који клубовима везују руке, попут Нејмарове "излазне клаузуле", не само због тога што су правила игре таква, већ и због тога што у највећем броју случајева клубови јесу ти који једноставно продају играче када процене да је време за то.

Али, оно по чему се фудбалери разликују је - како се понашаш у тим тренуцима, како радиш и причаш, какав ти је однос према клубу из ког идеш, бившим и будућим саиграчима, каквим се представљаш навијачима пред које идеш, затвараш ли задњицом врата за собом или их остављаш одшкринутим како би једног дана поново био добродошао.

У том смислу, не може се рећи да је Нејмар показао прави став, класу, па и лепо васпитање.

Последњи у низу детаља који прати и даље актуелни "бег" Бразилца из Каталоније у Париз испричао је један од играча који је постављао стандардне супротне онима којима се води, рецимо, Нејмар: верност, оданост, поштовање, одрицање, фер-плеј.

Легендарни фудбалер Барселоне, Ћави Ернандез, који је за тај клуб играо од 1991. (када је дошао у Ла Масију као деветогодишњак), па до 2015. године (када је прихватио да је његово време прошло, па је тихо напустио град и отишао у Ал Сад), испричао је занимљиву причу која потврђује тврдње да Нејмар и није баш водио рачуна о томе да цео посао буде обављен џентлменски, са стилом.

Поред тога што се качио са саиграчима на тренинзима, објављивао двосмислене постове на друштвеним мрежама, итд, Нејмар је одлучио да колегама из клуба, садашњим и бившим, одлуку о томе да жели да напусти Барсу саопшти ни мање, ни више већ током венчања саиграча и човека који га је срдачно прихватио по доласку из Сантоса - Лионела Месија.

Икона Барселоне искористила је згуснут распоред такмичења и кратак годишњи одмор у јулу да дугогодишњу везу са девојком Антонелом Рокузо, с којом је већ имао двоје деце а ускоро ће и треће, озваничи гала венчањем на које су били позвани бројни гости из света фудбала, легенде с којима је Меси играо и против којих је играо.

У интервјуу за ББЦ, Ћави је открио да је управо тада, директно од Нејмара, сазнао шта се спрема…

"Рекао нам је на Месијевом венчању да жели да промени клуб, а када сам га питао због чега, одговорио је: 'Нисам срећан у Барселони, више бих волео да одем, да прођем кроз неко ново искуство у Европи, рецимо у Пари Сен Жермену...'", испричао је Ћави.

"На крају, то се и догодило. То је његова одлука и ја је поштујем".

Рећи колегама како се осећате је једно, изабрати венчање пријатеља за причу о томе је ипак нешто друго... Може све то и другачије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар