Енглези у чуду: Бука, кореографије, цигарете...!

"Да ли је увек овако?", упитао нас је један од бројних енглеских новинара који су остали запањени атмосфером на стадиону Рајко Митић.

Фудбал 20.10.2017 | 17:15
Енглези у чуду: Бука, кореографије, цигарете...!
Са свих страна севали су блицеви на кореографије Делија током утакмице Црвена звезда - Арсенал, а велики број њих допирао је из новинарске ложе. Гостујући представници медија били су буквално забезекнути атмосфером на стадиону Рајко Митић, на којем је у четвртак било присутно 50.238 гледалаца.

"Да ли је увек овако?", упитао нас је један од енглеских новинара током утакмице.

Пошто смо му објаснили да нажалост није и да на утакмицама Суперлиге ове сезоне просечно има једва пар хиљада гледалаца, те да је испуњен стадион годинама уназад резервисан само за европске утакмице и то када је име ривала довољно звучно или, евентуално, "вечити дерби", разочарано је слегнуо раменима.

"Штета, заиста је фантастично".

Са две кореографије и одличним навијањем, навијачи Црвене звезде заиста су се потрудили да помогну играчима да дођу до повољног резултата против једног од најбољих светских клубова, али то није било довољно. Пресудило је искуство на страни гостију из Лондона, који су искористили играча више од 80. минута и голом Жируа у 85. дошли до победе.

"Мислим да је требало да буде 1:1. То би био праведан резултат", рекао нам је после утакмице Ник Ејмс, извештач за амерички "ЕСПН".

И он је, попут већине својих колега, био под утиском Делија. "Дуго по изласку са стадиона и даље ми је брујало у ушима.... Атмосфера са 'Маракане' је позната у Енглеској и Делије нису разочарале. Посебно ме је фасцинирало то што су навијачи остали још дуго по завршетку утакмице и наставили да певају без обзира на пораз њиховог тима. Тако нешто је немогуће видети у Енглеској. Навијачи Црвене звезде су, по мом мишљењу, изузетни због своје оданости клубу и атмосфери коју праве. Заслужују да њихов тим игра на највишем нивоу", истакао је Ејмс.

Новинарка "Гардијана", Ејми Лоренс, симпатично се присетила прошлости:

"Проклето је бучно и људи пуше на стадиону. Какав повратак у прошлост", написала је на свом Тwиттер профилу.

Лејта Јусифа, који је извештавао за "Дејли Мејл", импресионирала је подршка Делија екипи:

"Не постоји један домаћи навијач који не пева на стадиону. Сјајно. Апсолутно сјајно".

Додао је и да је гледао фудбал на четири континента, укључујући Астека стадион у Мексику, али да је атмосфера на 'Маракани' нешто посебно.

"То је оно због чега би фудбал требало да се игра".

Сем Дин из британског "Телеграфа" осврнуо се на кореографију Делија по изласку играча на терен:

"Феноменално", написао је.

Џејмс Пјотр Монтањ, који као "фриленсер" извештава за бројне светски познате редакције и спортске часописе, сматра да је Звезда заслужила макар бод у дуелу са фаворизованим Арсеналом.

"Завршено је 1:0 за Арсенал. Звезда је заслужила најмање реми. И даље ми звони у ушима", истакао је Џејмс.

Иако су Делије биле у првом плану, мора се истаћи да су и играчи Арсенала имали подршку у Београду.

Песма Делија и после утакмице оставила је утисак и на гостујуће навијаче, који нису могли да верују чему присуствују.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар