Englezi u čudu: Buka, koreografije, cigarete...!

"Da li je uvek ovako?", upitao nas je jedan od brojnih engleskih novinara koji su ostali zapanjeni atmosferom na stadionu Rajko Mitić.

Fudbal 20.10.2017 | 17:15
Englezi u čudu: Buka, koreografije, cigarete...!
Sa svih strana sevali su blicevi na koreografije Delija tokom utakmice Crvena zvezda - Arsenal, a veliki broj njih dopirao je iz novinarske lože. Gostujući predstavnici medija bili su bukvalno zabezeknuti atmosferom na stadionu Rajko Mitić, na kojem je u četvrtak bilo prisutno 50.238 gledalaca.

"Da li je uvek ovako?", upitao nas je jedan od engleskih novinara tokom utakmice.

Pošto smo mu objasnili da nažalost nije i da na utakmicama Superlige ove sezone prosečno ima jedva par hiljada gledalaca, te da je ispunjen stadion godinama unazad rezervisan samo za evropske utakmice i to kada je ime rivala dovoljno zvučno ili, eventualno, "večiti derbi", razočarano je slegnuo ramenima.

"Šteta, zaista je fantastično".

Sa dve koreografije i odličnim navijanjem, navijači Crvene zvezde zaista su se potrudili da pomognu igračima da dođu do povoljnog rezultata protiv jednog od najboljih svetskih klubova, ali to nije bilo dovoljno. Presudilo je iskustvo na strani gostiju iz Londona, koji su iskoristili igrača više od 80. minuta i golom Žirua u 85. došli do pobede.

"Mislim da je trebalo da bude 1:1. To bi bio pravedan rezultat", rekao nam je posle utakmice Nik Ejms, izveštač za američki "ESPN".

I on je, poput većine svojih kolega, bio pod utiskom Delija. "Dugo po izlasku sa stadiona i dalje mi je brujalo u ušima.... Atmosfera sa 'Marakane' je poznata u Engleskoj i Delije nisu razočarale. Posebno me je fasciniralo to što su navijači ostali još dugo po završetku utakmice i nastavili da pevaju bez obzira na poraz njihovog tima. Tako nešto je nemoguće videti u Engleskoj. Navijači Crvene zvezde su, po mom mišljenju, izuzetni zbog svoje odanosti klubu i atmosferi koju prave. Zaslužuju da njihov tim igra na najvišem nivou", istakao je Ejms.

Novinarka "Gardijana", Ejmi Lorens, simpatično se prisetila prošlosti:

"Prokleto je bučno i ljudi puše na stadionu. Kakav povratak u prošlost", napisala je na svom Twitter profilu.

Lejta Jusifa, koji je izveštavao za "Dejli Mejl", impresionirala je podrška Delija ekipi:

"Ne postoji jedan domaći navijač koji ne peva na stadionu. Sjajno. Apsolutno sjajno".

Dodao je i da je gledao fudbal na četiri kontinenta, uključujući Asteka stadion u Meksiku, ali da je atmosfera na 'Marakani' nešto posebno.

"To je ono zbog čega bi fudbal trebalo da se igra".

Sem Din iz britanskog "Telegrafa" osvrnuo se na koreografiju Delija po izlasku igrača na teren:

"Fenomenalno", napisao je.

Džejms Pjotr Montanj, koji kao "frilenser" izveštava za brojne svetski poznate redakcije i sportske časopise, smatra da je Zvezda zaslužila makar bod u duelu sa favorizovanim Arsenalom.

"Završeno je 1:0 za Arsenal. Zvezda je zaslužila najmanje remi. I dalje mi zvoni u ušima", istakao je Džejms.

Iako su Delije bile u prvom planu, mora se istaći da su i igrači Arsenala imali podršku u Beogradu.

Pesma Delija i posle utakmice ostavila je utisak i na gostujuće navijače, koji nisu mogli da veruju čemu prisustvuju.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar